İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Çumra Organize’den Güzel Haberler Var

1994 yılında Recep Konuk’un belediye başkanlığında temeli atılan Çumra Organize Sanayi Bölgesi’nden güzel haberler aldık.

***     

Kurulduğu ilk döneminde istenilen yatırımcıyı çekemeyen Çumra OSB, 2-3 fabrika ile uzun süre atıl kalmıştı. 2015 yılında ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve Yönetimi Çumra Organize’yi canlandırmak için harekete geçti.

Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Oğuz da heyecanlanmış ve ASKON iş birliği ile kıvılcım ateşlenmişti.

***     

Malum olduğunuz üzere Çumra Organize, Kaşınhanı ile Çumra arasında kurulmuş bir alan. O dönem yapılan İlk çalışmalar mevcut alanın genişletilmesi üzere oldu. Uzun süren resmi süreçler yıpratıcı olsa da ciddi mesafe kat edildi. Uğraşlar ile atıl hazine arazileri OSB’ye kazandırıldı.

***     

8 milyon metrekare ek alan artık tamamen Çumra Organize’ye geçti. Bir yandan genişletilme çalışmaları devam ederken Çumra Organize’nin mevcut alanlarına da yatırımcı çekildi. BİM ve Berberoğlu Süt gibi ünlü markalar büyük alanlar inşa etti.

***     

Geçmiş dönem ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, mevcut başkan Atilla Sinacı ve ASKON yönetiminin hiçbir menfaatleri olmadan bu süreçte çok emekleri oldu.

Geçtiğimiz hafta da Çumra Belediyesi ile ASKON iş birliği protokolü oldu. Son derece sevindirici bir gelişme. Bundan sonraki süreçte Çumra’ya yatırımcı çekilmesinde ASKON önemli rol üstlenebilir.

***     

Çumra OSB yer olarak stratejik bir konumda. Tren yolu hattı üzerinde ve lojistik avantajı var. Parsel tahsislerinin başladığını öğrendim. Metrekare fiyatları ise 350 TL civarında geziyor. Aslında arsa bedavaya gelmiş oluyor. Alınan para bir nevi hizmet ve altyapı bedeli.

***     

Şehre yakınlığı da baz alındığında yatırım yapmak isteyenler için Çumra Organize’nin tercih edilmesi son derece avantajlı. Gelecek 10 yılda Çumra Organize şehrin üretim merkezi haline gelebilir…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi