Çocuklarınızı spora sanata yönlendirin

Çocuklarınızı spora sanata yönlendirin

Merhabalar kıymetli okurlarım Kurban Tatilinin ardından yeniden karşınızdayım. Yeniden geçmiş bayramınızı kutluyorum.

Bildiğiniz üzere yaz tatilinin içindeyiz. Çocuklarımız zorlu bir eğitim öğretim yılını geride bıraktı. Elbette belli bir dinlenme süreçleri olacaktır ancak bunun yanında eğitimde devam etmeli.

Çocuklarımızın küçük yaşlarda spora ve sanata yönelmesinin ben doğru olacağını düşünüyorum. Bildiğiniz üzere ağaç yaşken eğilir diye bir söz vardır. Ben bu sözün çok doğru olduğunu düşünüyorum.

Türkiye son dönemde özellikle amatör spor branşlarında çok ciddi başarılar elde ediyor. Balkan, Avrupa, Dünya Şampiyonlarında mücadele eden neredeyse her sporcumuz kürsüye çıkıyor ve madalya ile şampiyonadan ayrılıyor.

Çocuklarınız yatkın olduğu mutlaka bir spor branşı vardır. Voleybol, basketbol, yüzme, judo ve daha fazlası. Spor eğitim almaları için belediyelerin cüzii miktarlarda para karşılığında kursları var onlara kayıt ettirmeniz çok güzel olacaktır.

Sporun yanında elbette sanatı da es geçmemek gerekiyor. Bir sanat eğitimi alması da çocuğunuzun gelişimini son derece olumlu yönde etkileyebilir. Piyano, keman, gitar ya da daha başka bir branşta olabilir.

Onların gelişimi için yaz tatilini sanat ve spor ile geçirmeleri çok iyi gerektiğini düşünüyorum.

Sanatla be sporla ilgilenen çocukların eğitim-öğretim dönemlerinde de başarılı olacağını düşünüyorum. Sporla ve sanatla ilgilenen çocukların gelişimi daha olumlu olacaktır. Bu şekilde daha iyi kendilerini geliştirebilirler. Onlara biraz özgür alanlar tanımak lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi