Çevreye karşı duyarlı nesiller yetiştirmek

Çevreye karşı duyarlı nesiller yetiştirmek

Bugün sizlere çevrimizden bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere her geçen gün fazlalaşan bir bir nüfus sahibiz ve her geçen gün şehirlerimizde yaşayan insan sayısı artıyor elbette buna düzensiz gelmeye devam eden kaça göçmenlerde var.

Yaşadığımız çevreye ve doğaya duyarlı olarak hayatımızı sürdürmemiz gerekiyor. Yalnızca kocaman dünyada kendimiz yaşıyormuş gibi davranmak doğru değil. Bunun en hızlı anlaşılır yolu eğitimdir. Çocuklarınıza çevreye duyarlı olmayı, düzenli olmayı, temiz olmayı saygılı yaşamı küçük yaşta öğretmeniz gerekiyor. Buna mecburuz.

Toplum değişmesi ve eğitimin işe yaraması içinde nesilden nesile bunu aktarması gerekiyor.

Öncelikli olarak çocuğunuz kendi temizliğini öğretmeniz gerekiyor. Yani kendi vücudunu temizlemeyi bilmesi gerekiyor, temizliğin önemini güzel kokmanın önemini bilmesi ve hissetmesi gerekiyor.

Daha sonra ise kullandığı eşyaları temiz ve düzenli kullanması gerekiyor. Giydiği elbiseler, kullandığı çantalar gibi eşyaları temiz ve güzel kullanmayı öğrenmeli.

Sonra ise günlük hayatını en fazla vakit geçirdiği yerleri temiz ve düzenli kullanmayı bilmeli. Kendi odası bunun başında geliyor. Odasında yediği bir paketli bir çikolatanın ya da bisküvinin paketini çöpe atmasını bilmesi ve öğrenmesi lazım. O çöpü ondan başka kimse atmayacağını güzelce anlatılmalı.

Sonrasında çevreye duyarlı biri olması için eğitimler verilmeli. Dışarıda yere çöp atmama, okul kantinin yediği yemeğin ardından onu çöpe atma, gerekiyorsa o masayı silmek gibi yapması zorun olan şeyleri çocuğunuza öğretin.

Böyle aşama aşam vereceğiniz eğitimlerle onu çevreye duyarlı bir vatandaş olmasını sağlayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi