İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

ASPİLSAN’a Konya’dan kardeş geliyor

Teknoloji Endüstri Bölgesi ve ASELSAN ile birlikte stratejik yatırım üssü olma yolunda ilerleyen Konya’da, heyecanlandıran bir girişim daha başladı.

***        ***        ***

Profesyonel bir şema ve ortaklık yapısı ile bir araya gelen işadamları Konya’da pil ve batarya hücresi üreten bir fabrika için kolları sıvadı. Konsorsiyum, şirket kurulum aşamalarını ve ortaklık şartlarını tamamladı.

***        ***        ***

Sakarya Üniversitesi’nden akademisyenler ile AR-GE sürecini tamamlayan ekip, ‘Tredium’ markası ile üretime başlayacak.

***        ***        ***

Tredium; Türk Silahlı Kuvvetlerinin pil, batarya, akü ihtiyacını karşılamak amacıyla Kayserili hayırsever vatandaş - kuruluşların bağışlarıyla kurulan, bugün Türkiye ve Avrupa'nın ilk silindirik pil tesisini de faaliyete geçiren ASPİLSAN’a da kardeş olacak.

***        ***        ***

Uzun süredir takip ettiğim bir oluşumdu. Sürece zarar vermemek adına yazmayı da ertelemiştim. Böylesine bir oluşumu ve bu oluşumun başını çeken ekibi artık tanımakta fayda var diye düşünüyorum.

***        ***        ***

Tredium’un kuruluş süreci ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı’nın fitili ateşlemesi ile başladı. Kendisi 3 yıldır emek veriyor batarya fabrikası için. Önemli firma ve işadamlarını bir araya getirerek güçlü bir konsorsiyum kurdu. Atilla beyin kendisi başarılı bir makine mühendisi aynı zamanda. Konya’da birçok firmaya danışmanlık yapıyor ve daha az eforla daha fazla üretim yapmalarının önünü açıyor. Uluslararası firmalarla güçlü bağlantıları var.

Tüm gücünü Konya için seferber etti. Çalışma arkadaşları ile birlikte Ankara-Konya arasında mekik dokuyarak devlet-millet-STK birlikteliğini oluşturdu ve güzel bir yatırıma öncülük etti. Oluşumda yer alan diğer iş adamlarını 28 Haziran’da kamuoyuna açıklayacaklar. Ayrıca belirli şartlarda dışardan ortak alımı da yapılacak.

***        ***        ***

Ben çok heyecanlandım. Bu yatırım tamamlandığında Konya Sanayisi yeni bir faza daha geçmiş olacak.

***        ***        ***

Konya’da üretilen batarya hücreleri, geleceğin teknolojisi elektrikli araçlar, droneler ve elektronik cihazlarda kullanılacak…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi