İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

AK Parti 21 yaşında !

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Türk siyasi tarihinde 21 yılı geride bıraktı. Neredeyse kurulduğu yılla iktidar süresi paralel gitti.

***      ***      ***

21 yıldır Konya ise AK Parti’nin düşmeyen kalesi oldu. Hasan Angı’nın kurduğu il teşkilatı, sonrasında Faruk Dügen, Mustafa Çevik, Ahmet Sorgun, Musa Arat gibi isimler tarafından yönetildi. Şimdi tekrar Hasan Angı Bey kurucusu olduğu teşkilata başkanlık yapıyor.

***      ***      ***

Her il başkanı döneminde AK Parti kritik seçimlere girdi. Konya teşkilatı girilen her seçimde de en yüksek oyu aldıran teşkilatlardan oldu. Bu büyük bir başarı.

***      ***      ***

21 yıllık geçmişi genel olarak özetlersek iktidarın düşmeyen hatta sallanmayan kalesi Konya olmuştur. Bir Konyalı olarak partizanlığı kenara bırakıp iktidardan pozitif ayrımcılık beklediğimizi de yinelemiş olalım… Türk siyasetinin çadırın orta direği olan Konya, aynı zamanda iktidarı da belirleyen kritik şehirlerdendir… Konya’ya sahip çıkan, bu şehri seven, kendini sevdiren iktidar olur…

***      ***      ***

Bu vesile ile ülkemize, şehrimize yaptığı hizmetlerden dolayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yönetimine de teşekkür ediyoruz.

***      ***      ***

YENİ MİSAFİRLERİMİZ GELİYOR

Üniversite tercihleri açıklandı. Kimimiz çocuğuna, kimimiz kardeşine, kimimiz yeğeni için sevindik-üzüldük. Yeni bölümleri kazanan tüm öğrencilere ve yeniden hazırlanacaklara başarılar dileriz.

***      ***      ***

Şehrimiz de 5 üniversitesiyle yeni binlerce öğrenciye ev sahipliği yapacak. Burada bize yakışan layıkıyla misafir etmek. Özel yurt sahiplerimiz, evini öğrencilere verecek ev sahiplerimiz fahiş fiyatlardan uzak, insaflıca misafirperverlik yapmalı. Öğrenciler bizim geleceğimiz. Onlara maddi kolaylık sağlamak hepimizin boynunun borcu.

***      ***      ***

Yeni gelecek öğrencilerimize de hatırlatalım; iddia ediyoruz Konya Türkiye’nin en yaşanabilir şehri. Bu şehir gelene kucak açar. Kimseyi aç bırakmaz. Size kendini sevdirir. Mezun olan öğrencilerin çoğu gibi sizde okulunuz bitince bu şehirden gitmek istemeyeceksiniz… Belki de ön yargıyla geldiğiniz bu şehir, sizi kendine aşık edecek….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi