İsmehan Tüfekçi

İsmehan Tüfekçi

Sevdiklerinize vakit ayırmayı ihmal etmeyin

Merhaba kıymetli dostlarım,

Zamanımız çok değerli. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. İş ve hayat telaşı içinde saatlerin, günlerin, ayların ve hatta yıların nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Ancak bu hayat temposu içinde bazen en önemli şeyi unutuyoruz. O da sevdiklerimize zaman ayırmak oluyor. Sizlerden rica bu hayat temponuzun içinde mutlaka sevdiklerinize de zaman ayırın. Belki işlerinizi bazen erteleyebilirsiniz ancak sevdiklerinizi ertelemek doğru bir yaklaşım değil. Onlara vakit ayırın. Sözlerimi sevdiğim bir hikaye ile bitirmek isterim.

"Bir gün parkta birbirini tanımayan orta yaşlı bir kadın ve erkek oturur. Kadın kırmızı süveterli çocuğu yanındaki adama göstererek:

—Oradan kayan çocuk benim oğlum, der.

Adam:

—Yakışıklı bir oğlunuz varmış. Şu bisiklete binen beyaz elbiseli kız da benim kızım, der.

Adam saatine bakar, kızına:

—(Seslenme) Ne dersin Kübra hadi gidelim mi?

Kübra:

—Sadece bir beş dakika daha, sadece bir beş dakika daha, diye yalvarır. Adam başını tamam diye sallar ve Kübra doya doya bisiklete binmeye devam eder.

Derken beş dakika geçer. Baba ayağa kalkar ve kızını tekrar çağırır:

—(Seslenme) Hadi artık gitme zamanı geldi.

Kübra tekrar beş dakika diye yalvarır. Sadece beş dakika daha. Adam gülümser ve oturarak tamam der. Yanındaki kadın adama dönerek:

—Kesinlikle çok sabırlı bir babasınız.

Adam bir an durur, gülümser ve sonra:

—Geçen yıl ağabeyi Ahmet şurada bisiklet sürerken bir sürücü tarafından ezildi.

Ahmet’le hiç yeteri kadar zaman geçirememiştim. Hâlbuki şimdi Ahmet’le beş dakika birlikte olmak için neleri vermezdim. Kübra da aynı hatayı yapmamak için kendime söz verdim, der.

Ardından:

—Her defasında Kübra bisiklet sürmesi için beş dakikasının olduğunu düşünüyor.

Hâlbuki gerçek şu ki ben onun mutlu olduğu beş dakikaya şahit olarak daha mutlu oluyorum.

Hayatınızı öncelikleriniz belirler. Peki hayatta sizin öncelikleriniz neler? Bugün sevdikleriniz için fazladan beş dakika zaman ayırın. Buna kesinlikle değer. İleride ayıracak beş dakikadan daha fazlası olsa bile zaman ayıracak kişiyi bulamayabilirsiniz."

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmehan Tüfekçi Arşivi