İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Nedir bu Konya düşmanlığı !

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan’ı muhtemelen tanıyorsunuzdur. Genellikle bizim utana sıkıla konuştuğumuz cinsel konularda gündeme gelir, yayınlara çıkar… Benim takip ettiğim bir isim de değil. En son bir video çekmiş ve “Türkiye’de en çok porno film izlenen şehir dindarlığı ile övünen Konya’dır” diye açıklama yapmış.

Ne yazık ki popüler olmak isteyen bu aralar Konya’ya saldırmaya başladı. Bir gün hepinizin başına taş olup düşeceğiz merak etmeyin….

*** *** ***

Bir ilahiyatçı olarak böyle ithamlarda bulunman ve burada yaşayan 2 milyon insanın kul hakkına girmen sana yakışıyor mu?

Oturdun bunun bilimsel analizini, istatistik verilerini mi çıkardın da açıklama yapıyorsun? Bir Konya’yı ‘dindarlığı ile övünen’ diye tiye alıyorsunuz… Evet biz Konya olarak milli ve manevi değerlerimize sahip çıkışımızla, manevi mimarlarımızla övünürüz hep… Çünkü sicili temiz, karnesi pek iyi bir şehiriz.

*** *** ***

Niye sizden duyamıyoruz “Konya Hacıveyiszade Mustafa Hoca, Tahir Büyükkörükçü, Ali Küçük, Abdullah Parlıyan, Saffet Bakırcı, Ali Osman Koçkuzu gibi alimler yetiştiren bir şehir” cümlesini.

Konya cami sayısında birinci şehir diye övündüğünüz oldu mu?

Konya hayır kurumlarına en fazla infak yapılan, yardımseverler başkenti dediniz mi hiç?

Demedeniz… Bir ilahiyatçıya yakışan karalamak değil, şehirleri İslam’a teşvik edici özellikleri ile öne çıkarmaktır. Bu şehirden başkalarına olduğunu gibi size de ekmek çıkmaz… Başka yerde eğlenin…

SÜT ÜRÜNLERİ FİYATLARI!

TÜİK rakamlarına göre Kasım ayında en çok fiyatı artan ürünler tereyağ, süt, peynir olmuş. Sebze ve meyveler de var. Onlar mevsime dayalı diyebiliriz. Ama süt ürünlerindeki artış gerçekten ciddi boyutta.

*** *** ***

TÜİK’e bile bakmadan mahalle bakkalı yahut marketten bunu takip edebilirsiniz. 2 hafta önce 69’a aldığım peynir 94 liraydı hafta sonu. Bu artış enflasyonun çok üzerinde. Bence süt ürünlerindeki artış haddi aştı. Çiğ sütteki artış oranı ortada. Ürünlere yansıması ile kat kat… Hem üreticilere hem satıcılara sesleniyorum.. “El insaf demek lazım”. İnsanlar peynir, yağdan uzak durur hale geldi….

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi