Kurt Baba Kimdir?

Bu hafta sizlere Konya’mızın Meram İlçesi Karahüyük Mahallesi’nde medfun olan Kurt Baba’dan bahsetmek isterim.

Hakkında ölüm ve doğum tarihi ile ilgili bir bilgiye ulaşılamayan Kurt Baba’nın kabir taşında “ Sahabeden bir zatın olduğu rivayet edilir.” yazmaktadır.

Halk arasında anlatıldığı üzere kendisi çobanlık yapmak üzere geldiği köyde yıllarca sürü bakmasına rağmen hiç hayvan telef etmemiş. Sürüsünü köpek yerine kurtlarla koruduğu için de kendisine Kurt Baba ismi verilmiştir. Bu olay yıllarca halk arasında dilden dile anlatılagelmiştir.

Halk içinde sınanmış yerlerden olan kabrinde dua ederek yanında bulunan çeşmeden su içenlerin ve ya o su ile duş alanların ise halk arasında sıkça duyduğumuz kurdeşen rahatsızlığından Allah’ın izniyle şifa bulduğu söylenmektedir. )Kurdeşen diğer ismiyle ürtiker belirli gıdalar, ilaçlar ve stres gibi nedenlerle ani bir şekilde ortaya çıkıp kaybolan, vücudun belirli bölgelerinde kaşıntılı ve kırmızı renkli döküntüleri içeren cilt rahatsızlığıdır.) Her yazımda yinelediğim üzere unutulmamalıdır ki şifa ancak Rahman’dandır. Ancak onun izni ile gerçekleşir her şey.

İlimizde bulunan büyüklerimizin kıymetlerini bilip himmetlerine lâyık olabilmek duası ve ruhaniyetlerine birer Fatiha hediye etmek temennisiyle.

Sevgi ve saygı ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ayşe Özel Arşivi

Kavuk

15 Ağustos 2024 Perşembe 00:00