İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konya üzerine düşeni yapıyor, yapmaya da devam edecek

Ülkemiz tarihinin en büyük felaketlerinden birine hep birlikte şahit oluyoruz. Yazmaya, konuşmaya yürek dayanmıyor. Vefat edenler, yetim-öksüz kalan çocuklar, sönen ocaklar… Yüce Rabbimiz imtihanımızı kolaylaştırsın. Bizlere sabır versin…

Depremin bugün 9. Günü. Sosyolojik etkileri başlıyor. Cenazesini defneden, yaralısını kurtaran şehrini terk ediyor. Kimileri akrabası olan şehirlere, kimileri güvenli gördüğü şehirlere gidiyor.

Konya da bu noktada kucak açan ve göç alan illerimizin başında geliyor. Depremin ikinci gününden bu depremzede kardeşlerimiz gelmeye başladı. Her devirde muhacire ensar olan Konya, yine üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.

*** *** ***

Burada MÜSİAD, ASKON gibi iş dünyası STK’larımıza büyük iş düşecek. Şehrimiz ciddi bir göç alacak. Bu insanların işe ve aşa ihtiyacı olacak. İş dünyası STK’ları planlama ile istihdam alanları oluşturmalı. KOMÜT, planlama ve devlet koordinesiyle hızlı bir konut üretiminin önünü açmalı. Konya’da dünyanın 4 bir tarafına el uzatan büyük yardım kuruluşlarımız var. Ribat, Dosteli, Ayder gibi… Buralarda toplanan hayırseverlerin zekatı, sadakası depremzedelere öncelik olarak hale getirilmeli. İnanıyoruz ki, devlet-millet el ele bu yaralar sarılacak.

Bu insanlar ömürleri boyunca yurtlarda, çadırlarda, konteynırlarda yaşayamaz. Topluma tekrar entegre olmaları için bize çok büyük işler düşüyor. Ülkemiz Allah’ın da yardımı ile bu felakette acıları bir nebze olsun dindirecek ferasete sahip.

*** *** ***

Konya Belediyeleri gururumuz oldu

Depremin ilk günü itibariyle bölgeye en hızlı ulaşan belediye Konya Büyükşehir Belediyesi oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilk günden bu yana deprem bölgesinde. Çalışmaların bizzat başında. Altay ve ekibi sosyal yardımların yanı sıra bölgede tüm yönleriyle belediyecilik hizmeti de veriyor. KOSKİ ekipleri birçok mahalleyi yeniden suya kavuşturdu. Belediyemizce alana istasyonlar kuruldu ve iletişimin aksamamasını sağlanıyor. Mobil mutfaklar ile sürekli yemek veriliyor. Şimdi de büyük bir konteynır kent kurulması için çalışma başlatıldı.

Diğer belediyelerimiz de hakeza bölge için seferber oldu. Karatay Belediyesi’nin ekipleri bölgede. Dün bir video gördüm Karatay’ın çöp araçları ve ekipler bölgede çöpleri topluyor. Şu an en önemli sorunlardan birine dokunmuşlar. Yine Karatay bölgenin ciddi ekmek ihtiyacını karşılıyor. Hatta çölyak hastaları için glütensiz ekmek temini dahi yapıyor. Başkan Kılca’dan Allah razı olsun. Ahmet Pekyatırmacı, burada Selçuklu’yu çok iyi örgütledi. Deprem bölgesine temel ihtiyaç maddeleri yağdırıyorlar. Kavuş Başkan, arama kurtarma ekiplerini yalnız bırakmadığı gibi samimiyetiyle depremzedelere moral olmayı da bir an olsun aksatmıyor.

*** *** ***

Konya gerçekten gönüllerin şehri. Yöneticileriyle, halkıyla el ele verdi depremzedelere için seferber oldu… Gerçekten duygulanmamak elde değil. Allah hepsinden razı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi