İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konya iş dünyası bakanlardan ne talep etti ?

Hafta başı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, hemşehrimiz Murat Kurum Konya’daydı. Yoğun bir gündemle şehrimizden ayrılan bakanlar, önemli bir de buluşma gerçekleştirdi Konya’da… Sayın Varank ve Kurum, Konya Sanayi Odası Meclis toplantısına katılarak, sanayicilerin sorunları ve taleplerini dinledi. Toplantıda Bakanlar, Konya ile ilgili projelerini aktardı.

*** *** ***

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, 3 önemli proje paylaştı ve hızlandırılmasını talep etti. Bunlardan biri Organize Sanayi Bölgesi’ne raylı sistem üzerinden taşıma yapacak banliyö hattı yapılması. Çok önemli ve geç kalınmış bir proje. Yapıldığı takdirde şehir servis araçlarından kurtulacak ve trafik rahatlayacak.

Sayın Büyükeğen’in ikinci talebi ise OSB yakınına sanayi çalışanları için bir toplu konut yapılması yönündeydi. 3. talep de, EYT ile emekli olacakların tazminatlarını ödemek için sanayiciye faizsiz kredi desteği verilmesi.

Bunlar sayın Mustafa Büyükeğen’in Konya iş dünyası adına talepleriydi. 3’ü de nokta atışı talepler. Her iki bakanda taleplerin yerinin getirileceğine yönelik işaret verdi.

*** *** ***

Bir meclis üyesi, sanayide kömür yakımına kontrollü bir şekilde esneklik getirilmesini talep etti. Nasıl bakılır bilemem ama şehir adına riskli olabilir.

Bir üreticimiz Güneş Enerji Santralleri’ndeki kablo hırsızlığına dikkat çekerek, çalınan kabloların elektrik üretiminin düşmesine ve kamu zararına sebep olduğunu, ağır cezalar getirilmesini talep etti. Önemli bir konu…

*** *** ***

Yine ihracatta rekabet gücümüzü kaybettiğimizi bir meclis üyemiz sayın Varank’a iletti ve dokunuşlar yapılması gerektiklerini söyledi. Bu da en önemli konulardan bir tanesi.

*** *** ***

Bir tarım makinesi üreticimiz de benim de önceki gün gündeme getirdiğim Konya Tarım Makineleri İhtisas OSB kurulması sürecinin hızlandırılması gerektiğini her iki bakana da söyledi. Bakanlar ise projeye önem göstererek gerekli desteğin verileceğini belirtti.

*** *** ***

Konya için çok verimli bir buluşma oldu. Tüm sanayiciler taleplerini doğrudan muhataplarına aktarma fırsatı buldu. Bakanlar ise hepsini dinledi ve not aldı. Her iki bakanda Konya’ya övgüler yağdırdı. Özellikle Varank, Konya’nın yardımseverliğine dikkat çekti. Gereksiz gündemlerle oyalanılmaması gerektiğini tavsiye etti. Sayın Varank’ın da Konya’ya bakış açısı hep pozitif. Şehri tanıyor ve faydalı her projeye destek veriyor. Murat Kurum’u zaten söylemeye gerek yok. Konya için elini değil gövdesini taşın altına koyan, her şeyimize yetişen bir ağabey konumunda… O yüzden iletilen taleplerin mutlaka dikkate alınacağına ve projelendirileceğine inanıyorum. Konya yeni yüz yılda Türkiye’nin yıldızı olacak. Yeter ki çalışalım ve birlik beraberliğimizi bozmayalım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi