İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Kızılay Hastanesi !

Geçtiğimiz haftalarda ‘Kızılay Hastanesi’nde Neler Oluyor’ diye bir yazı kaleme almış, hastanede doktor ayrılıklarını gündeme getirmiştik.

*** *** ***

Akabinde Hastane Müdürü Engin Güneş ile bir araya geldik. Engin bey İstanbul’dan şehre gelmiş ve hastane yöneticisi olarak görev yapıyor. Genç ama kariyeri dolu bir isim.

*** *** ***

En çok hoşuma giden yanı, yazımıza istinaden davet edip hastane ile ilgili tüm süreçleri tüm şeffaflığı ile anlatması oldu. Sohbetimize hastanenin başarılı Genel Cerrahı Murat Gölcük hocam da geldi. Kahve eşliğinde uzun uzadıya yaptığımız muhabbetin notlarını sizlerle paylaşalım istedim.

*** *** ***

Kızılay Hastanesi, gururumuz Kızılay bünyesinde hizmet veren bir sağlık kuruluşu. Konya’da binası en iyi özel hastanelerden diyebiliriz. Çok iyi doktorlar görev yaptı. Lakin giderilmeyen eksikler, yapılmakta gecikilen dokunuşlar eleştirilire neden oluyordu.

*** *** ***

Ama geçen hafta Engin beyin hastaneyi gezdirmesi ve projeleri anlatması ile benim tüm bakış açım değişti. Engin bey büyük bir temizlik seferberliğine girdikleriyle sohbete başladı. Hastanenin elektrik akım hattı da bununla kombin modernize edilmiş. Beni en çok sevindiren gelişmeyi ben sormadan söylediler; Kızılay Hastanesi’nde artık bir MR cihazı var. Deneme çekimleri başlamış. Kısa süre içinde hastaların hizmetine sunulacak. Bu çok büyük bir hamle olmuş.

*** *** ***

Daha da önemlisi hastaneye 21 yataklı, donanımlı bir yoğun bakım ünitesi yapılıyor. İnşaatını birlikte gezdik. Katın biri tamamen yoğun bakım oluyor.

*** *** ***

‘Daha bitmedi’ dedi Engin Müdür, lobiyi ve kafeteryayı yenilemeye başlamışlar. Mimari çizimlerini gördüm, inanın 5 yıldızlı otellerde bulamayacağımız bir lobiye kavuşuyor hastane. Kafeterya desek hakeza lüks bir kafe konseptine dönüştürülüyor.

Fiziki şartlarda daha irili ufaklı onlarca dokunuş yaptıklarını söyledi.

Doktor durumunu sordum? Açıkça cevap verdi; 12 branşta doktor alımı yaptık dedi. Bu gelişmeye çok sevindim. Kızılay Hastanesi’nde artık son derece önemli operasyonların yapılabileceğini, hastaların dışarı sevkine gerek kalmadan bir çok tedavi olanağı sunacaklarını söyledi.

Tabi biz bunları dinlerken gururlandık ve çok sevindik. Kızılay hepimizin kurumu. Hastane şehrimiz için çok önemli. Biz sevincimizi ilettikten sonra Engin bey, ‘Kendimizi çok profesyonel bir şekilde yeniliyoruz, köklü bir değişime girdik. İddia ediyoruz Konya’nın en iyi sağlık kuruluşu olacağız’ dedi. Emin olun yerinde gördüm ve buna inandım.

Kızılay Hastanesi de ticari amaçlı sağlık hizmeti veren bir kurum değil. Sosyal tarafı ağır basan, zengininden dar gelirlisine herkesin rahatça gidebileceği bir kurum. Hastalarına para gözüyle bakmıyorlar.

En çok sevdiğim tarafları bu yönleri. Yeni yönetim ve hekimlerimize başarılar diliyorum….

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi