Muhammed Mustafa Çetinkaya

Muhammed Mustafa Çetinkaya

Kaybolan Renkler

Gün gelir, hayatın tüm renkleri birer birer solmaya başlar. Nedensiz bir ağırlık çöker kalbinize, hiçbir şey eskisi gibi eğlendirmez sizi. İçinizde derin bir boşluk oluşur ve ne yaparsanız yapın bu boşluğu dolduramazsınız.

Neden böyle olur? Mutlu olmaya çalışan, hayata sımsıkı tutunan bizler, bir anda neden bu denli yorgun düşeriz? Cevabı belki de hayatın karmaşık dokusunda, belki de içimizdeki derinlerde saklıdır.

Bazen hayat, üzerimize beklenmedik yükler yükler. Kayıplar, hayal kırıklıkları, başarısızlıklar... Bu durumlar, ruhumuzu yaralar ve içimizde derin izler bırakır.

Bazen de hiçbir dışsal neden olmadan, içimizde fırtınalar kopar. Nedensiz bir hüzün, anlamsız bir çaresizlik...

Hayattan bıkmak, aslında hayatın anlamını sorgulamaktır. Kendimizi sorgulamaktır.

Bu duygu, bizi daha derinlere doğru bir yolculuğa çıkarır. Kendimizi anlamaya, kabul etmeye ve hayatımıza yeni bir anlam katmaya çalışırız.

Ama her zorluğun ardından bir aydınlık vardır. İçinizdeki fırtınaları dindirmek ve yeniden hayata bağlanmak bizim elinizde. Önemli olan, bu duyguları yok saymak yerine, onlarla yüzleşmek ve kendimizi yeniden inşa etmektir.

Hayat, bazen beklenmedik sürprizlerle dolu bir yolculuktur. Bu yolculukta kaybolmak kolaydır ama yeniden bulunmak da mümkündür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Muhammed Mustafa Çetinkaya Arşivi

Öfke

23 Ağustos 2024 Cuma 00:00