İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

İYİ Parti Konya’da başkanlık yarışı !

Malum olduğunuz üzere İyi Parti’nin İl Başkanı değerli insan Gökhan Tozoğlu, geçtiğimiz ay geçirdiği rahatsızlık nedeniyle genç yaşta aramızdan ayrıldı. Gökhan başkanın vefatı muhalefetinden iktidarına tüm şehri yasa boğdu. Bu vesile ile kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.

*** *** ***

Siyasette sürecin devam etmesi adına yönetimin kararıyla İYİ Parti Konya İl Başkanı Mazhar Peker oldu. Ocak’ta yapılması planlanan genele kurula kadar Mazhar Peker başkanlık görevini devam ettirecek.

*** *** ***

Kongre öncesi ise İYİ Parti’de başkanlığa talip çok sayıda isim olduğunu öğrendik. Birçok kesim tarafından Konya’da ana muhalefet olarak nitelendirilen İYİ Parti’de başkanlığa gelecek isim önem arz ediyor.

*** *** ***

Peki adaylar kim !

Geçmişte uzun süre Konya Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış, İYİ Parti’nin de kurucularından Kadir Ulusoy şu an en güçlü il başkanı adayı olarak gösteriliyor. Kadir bey ilçe kongrelerini yerinde takip edip aktif rol alıyor. Kendisiyle ilgili yorumlar pozitif yönde…

Yine partinin kuruluşundan bu yana çalışmalarda yer alan Rıdvan Peker de il başkanlığı için aday olan isimlerden. Rıdvan bey çalışmalarını parti içindeki dostları ile sürdürüyor.

Aday olarak adı geçen sürpriz bir isim ise Yusuf İnanç. Yusuf bey Konya’da ülkücü camiada ciddi bir hafızası ve hatrı olan bir isim. Henüz kendisi resmi açıklama yapmasa da aday olduğu biliniyor.

Mevcut il yönetiminden Ahmet Kaygusuz’un da adaylık için çalışmalar yaptığı gelen bilgiler arasında.

Önceki kongrede aday olan partinin bilindik simalarından Nurdoğan Okur da yine il başkanlığı için aday.

*** *** ***

Bizim edindiğimiz bilgilere göre şu an bahsettiğim 5 isim İYİ Parti’de il başkanlığına aday. Hepsi başkanlık için çalışma yapıyor. Kongre sürecine kadar çekilen olur mu ya da yeni adaylar çıkar mı bilemeyiz. Ama genel merkezin bakış açısının ülkücü bir ismin başkanlık yapması yönünde olduğunu da duyduk.

Yeni süreçte hareketli bir İYİ Parti kongresi olacak gibi görünüyor.

*** *** ***

KTO’da sarı liste rüzgarı..

Konya Ticaret Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimini cumartesi günü tamamladı. Mevcut Başkan Selçuk Öztürk’ün listesi sarı liste, 158 meclis üyesinin 152’sini kazandı. Cuma günü ise yeni meclis ve yönetim oluşturulacak.

*** *** ***

70 komitedeki tüm isimlere baktım. Seçim günü de birçoğuyla görüşme imkanımız oldu. Konya iş dünyasına faydalı olacak bir birinden kıymetli isimler var. Selçuk Öztürk’ün kaptanlığında ticaret odasında yeni dönemin daha da verimli geçeceğine inanıyoruz. Şehrimize ve Konya Ticaret Odası camiasına hayırlı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi