İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

İstediğinizi değil, istediğimizi vekil yapın çağrısı !

Bu seçim son 20 yılın en kritik seçimi. Muhalefet uzun yıllar sonra ilk kez kendisini kazanmaya yakın hissediyor.

Genel başkanlar nezdinden söylemlerle savaşlar, yarışlar başladığı gibi, yerelde de liste hazırlık süreçleri, aday adayları ile görüşmeler devam ediyor.

*** *** ***

Bu seçimde benim dikkatimi çeken en önemli husus seçmenin SORGULAMASI’nın artması oldu…. Sanayicisinden memuruna, avukatından işçisine herkes bu seçim aday listesini soruyor. Yani kimlerin milletvekili olacağını…. Kimi vatandaş dayatma, tepeden inme vekil istemediklerini partiye iletiyor, kimisi biz gazeteciler aracılığıyla kimisi de sosyal medyaları üzerinden mesajını veriyor.

*** *** ***

Hafta sonu dikkatimi çekti, sosyal medyada da sonuna kadar AK Partili diyeceğimiz şahıslar vekil yapılacak isimler üzerine eleştirilerde ve tavsiyelerde bulunmuş.

Mesela;

Konya’da AK Parti’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a candan gönül vermiş isimlerinden Avukat Ahmet Yaradanakul, sosyal medyasından şu yorumu yapmış, “Temayül yoklaması varmış, yüksek maaşla iş bulmak için başvuran adaylara baktım şu milletvekili olabilir dediğim biri olmadığı için gitmedim. Oy getirecek yok da oy kaybettirecek kişileri koymasalar. Kimlerin oy kaybettirdiği ve onların hinterlandını sağır sultan duydu malumun ilanı olmaz. Bir kaç tane de Konya’mızın sevdiği gerçekten vekil olacak nitelikli adamları bulsalar teklif etseler de aday yapsalar davamızın geleneğine uygun olur.”

Yine Recep Tayyip Erdoğan için gövdesini taşın altına koyan İş Adamı Hidayet Onur ise, “Konya'da artık hiç bir karşılıkları olmayan, dahası milletin artık isimlerini dahi duymak istemedikleri kimseler kesinlikle kenara çekilmeli. Yukarıdaki güçlü ilişkileri sayesinde tekrar aday gösterilirlerse akıbet hayrolmaz. Benden söylemesi” diye beklentisi ve eleştirisini belirtmiş.

*** *** ***

Gerçek şu ki; insanların ithal, ulaşılmayan, gönüle dokunmayan, şehrine yatırım çekme çabası olmayan, Konya’nın isteklerini Ankara’ya taşımayan, sadece nikah şahitliklerinde görünen vekillere tahammülü yok artık…

Çağrı her kesimden seçmenden geliyor! Kulak kapatılacak bir ses değil…

*** *** ***

Bu seçim partilerin illerdeki oy oranında vekil adayları büyük önem arz edecek. Doğru listeyi yapan partiler sandıkta umduğundan fazla karşılığını alacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi