İsmehan Tüfekçi

İsmehan Tüfekçi

Emeklerin karşılığı çalışmakla alınır

Merhabalar kıymetli dostlarım,

Çalışmanın karşılığını ne zaman nerede alacağınızı bilemezsiniz. Emeklerinizin karşılığını elbette alırsınız. Ancak bunu yaparken çalışmaktan ve o hedeflere ulaşmak için umut etmekten asla vazgeçmeyin. Sizlere tavsiyem o ki bu emeklerin mutlaka karşılığı olacaktır. Yazımı sevdiğim bir hikaye ile bitirmek istiyorum..

"İki arkadaş yürüyerek dünya turuna çıkar. Tüm ihtiyaçlarını sırt çantalarına doldururlar ve günlerce seyahat ederler. Bu ağır sırt çantalarının altında her akşam oldukça yorgun düşmektedirler. Yine yorgun günün akşamında deniz kenarında çadır kurup derin bir uykuyu hayal ederlerken birden bire gökyüzünde ruhani bir ışık belirir ve bunlara yaklaşmaya başlar.

Bu ışığı gören kahramanlarımız şaşkınlıkla birbirlerine bakarken birden bu ışık demetinden şöyle bir ses duyarlar:

—“Bu gece deniz kenarındaki çakıl taşlarından biraz toplayıp sırt çantanıza koyun ayrıca yarın tüm gün seyahatiniz boyunca bu çakıl taşlarını yanlarınızda taşıyın. Eğer bu dediklerimi yaparsanız yarın akşam her ikinizin de hem çok sevineceği hem de çok üzüleceği bir haber vereceğim.” der ve ışık kaybolur.

İki arkadaş bu mesaja çok kızar: “Bu kadar yorgunluğun üzerine bir de çakıl taşları topla ve yarın tüm gün taşları sırtında taşı.” diye homurdanırlar. Buna rağmen her ikisi de çakıl taşlarını toplayarak çantalarına koyarlar. Çünkü ertesi gece verilecek haberi her ikisi de merak etmektedir.

Ertesi gece olur. İki arkadaş tüm gün ilave olarak çakıl taşlarını taşıdıkları için fazlasıyla yorgun düşmüştür. Uykuları geldiği halde uyuyamazlar. Her ikisi de çıkacak ruhani ışığın vereceği haberi bekler. Ancak ne ruhani ışık ortaya çıkar ne de mesaj gelir. İki arkadaşçok kızar. Aldatıldık diye düşünürler. Oldukça geç bir saatte, umutlarını kaybettikleri vakitte:

“Hiç olmazsa şu çakıl taşlarını çantamızdan boşaltalım, yarın da enayi gibi çantamızda taşımayalım.” diyerek çantalarını açarlar. Açmalarıyla birlikte ne görsünler. Çantalarındaki tüm çakıl taşları elmasa dönüşmüş. İki arkadaş bu duruma çok sevinir. Çünkü artık çok sayıda ve çok kıymetli elmasları vardır. Çakıl taşlarını taşımaktan şikâyet eden bu iki arkadaş bu kez neden çantamıza daha fazla çakıl taşı yüklemedik diye çok üzülürler.

Evet arkadaşlar bugün elde edeceğiniz başarılarınız daha önce ne kadar çok çalıştığınıza yani ne kadar çakıl taşı taşıdığınıza bağlıdır. Şüphesiz yarın nerede olacağınızı da bugün sırtınızda ne kadar çok çakıl taşı taşıdığınız belirleyecektir"

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmehan Tüfekçi Arşivi