İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Bayan aday adaylarına dikkat !

Aday adayları ziyaretlerini tamamladı, gerekli görüşmeleri yaptı ve beklemeye geçti. Artık bu hafta son düzlük diyebiliriz. Belki bu yazıyı okurken bile bazı partilerin listeleri açıklanabilir (sızdırılabilinir)..

Süreç boyunca bas bas bağırdık, yazdık çizdik faydalı ve çalışacak isimler olsun diye. Sadece ben değil gazeteci birçok dostumuz yazdı. Uğur Özteke abi hoşuma giden bir başlıkla ‘carrık curruk aday istemiyoruz’ diye köşesinden haykırdı. Umarız kulak veren olmuştur.

*** *** ***

AK Parti, MHP, İyi Parti, CHP, Saadet Partisi ve Yeniden Refah’ın aday adayları listelerini dün son kez bir inceledim.

Liyakatli, iş yapacak bayan aday adayları da çok fazla. AK Parti’den İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan Hanım ve Bilim İnsanı Gözde Koygun mesela. İkisi de seçildiği takdirde Konya’ya faydası olabilecek isimler.

MHP’de Güzide Çipan Hanım aday adayı. Siyasi tecrübesi çok fazla. Özellikle Selçuklu’da çok seviliyor. Hem partiye hem Konya’ya katkı sunacak bir isim.

İYİ Parti’de Büşra Ünlüer en çok dikkatimi çeken isimlerden. Eğitim kariyeri, ailesinin bilinirliği ile İYİ Parti Konya için bir avantaj isim bence.

İYİ Parti’de yine merhum İl Başkanı Gökhan Tozoğlu’nun eşi Selin Tozoğlu Hanım da, teşkilatın vefa gösterdiği isimlerden…

CHP Konya’dan aday adayı olan Demet Acar’ı da unutmamak gerek. Akademik geçmişi ve iletişim gücüyle listede olursa sevindirecek isimlerden.

*** *** ***

Konya artık çok büyüdü. Birçok alanda olduğu gibi siyasette de nitelikli isimler yetiştiriyor. Yeter ki partiler önlerini açsın, fırsat versin. Yazdığımız bayan adayların hiçbiri kaybedilecek isimler değil… Adını yazamadığım, tanışma fırsatım olmayan daha onlarca hanım aday adayı da var mutlaka…Ben siyasetçi olsam ve yetkim olsa, kıymetli isimleri kaybedip, küstürmek yerine kazanmaya bakardım….

*** *** ***

Böylelikle aday adayları ile ilgili son yazımızı da yazmış olduk. Allah nasip ederse bundan sonra adaylar üzerinden konuşuruz. Şehrimize, ülkemize, milletimize faydalı kimse onlar olsun listede…

*** *** ***

Konya sessiz sedasız Hatay’ı ihya ediyor !

Depremin ilk gününden bu yana Hatay başta olmak üzere birçok bölgede canla başla koşturan Konya, Hatay’ın ihyası için de harekete geçti. Konya Büyükşehir Belediyesi, MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Sanayi Odası’nın iş birliğiyle Hatay’a 152 dükkandan oluşan ticari alan inşa ediliyor. ‘Konya Bedesteni’ adı verilen anlamlı projenin temeli önceki gün atıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın da temel atmasına katıldığı anlamlı proje, Hatay ticaretinin eski günlerine kavuşması adına hayati önem taşıyor…

*** *** ***

Belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ilk günden bu yana Hatay’da her tarafa dokunduk. Arama kurtarma çalışmalarında bulunduk, enkazları kaldırdık, alt yapıyı yaptık, temizlik hizmetleri yaptık, konteyner kent kurduk, halen binlerce kişiye günlük aş veriyoruz… Bu güzel hayırlara öncü olan belediye başkanlarımızdan, sivil toplum kuruluşları başkanlarımızdan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen hayırsever tüm Konya halkından Allah razı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi