İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Adaylar!

Aday adaylığı maratonu sonlandı ve seçime 1 ay kala listeler belli oldu. İki gündür isimleri soran, eleştiren, kime atacağız diyen dostlarla yoğun mesai harcadık. Biz kulislerle başlayan ve sonrasında kesin liste ile devam eden bilgi akışını sizlere elimizden geldiğince sağladık. Çok şükür verdiğim isimlerden yanıldığım en fazla 2-3 çıktı tüm partiler kapsamında.

Bugün de listenin yansımalarını değerlendirelim.

Tahir Akyürek beyin 1. sırada olması kendisi ile ilgili bizi yeni süreçlerin, görevlendirmelerin de beklediğinin işareti.(Genel Başkan Yardımcılığı) Eleştirenler, şaşıranlar olmuş kamuoyunda. Herkesin görüşene saygı duyarız, hak veririz, lakin Sayın Akyürek, Konya siyasetinde başkan, yahut vekil sıfatlarından çok daha öte bir figür.

*** *** ***

Yüksek lisans tezim Milli Türk Talebe Birliği’nin İslamcı Dönem Yayıncılık Faaliyetleri idi. Süreçte hayli bir araştırma yapıp, kaynak taramıştım. İsmail Kahraman ile temas etmiştim. 1970’li yılların sonu. Bizim mahallenin adamı için konuşmanın, yazmanın zor olduğu dönem. İşte o dönemde Tahir Akyürek, Milli Türk Talebe Birliği’nde genel merkezde etkin görev almış bir isim. İsmail Kahraman, Şehmuz Durgun rahmetli gibi isimlerle aynı çatıda buluşmuş. Bugün siyasal İslam iktidarının temelini atanlarla kol kola çalışmış. Tayyip Bey ile de muhabbeti o günlerden geliyor. Diyeceğim o ki, Tahir Bey’in 40 yıllık bir hikayesi var… Bunu hiçbir zaman göz ardı etmemek gerek.

*** *** ***

AK Parti listesi gayet güçlü bir liste oldu. Mevcut 5 isimle devam ediliyor. Mehmet Baykan, Faruk Özçelik, Latif Selvi, Mustafa Hakan Özer yeni giren isimler. Bunların hiç biri öylesine isimler değil. Şöyle düşünün; 1 genel müdür, bir bakan yardımcısı, bir üst düzey sendika görevlisi ve bir ilçe başkanı geldi listeye. Geçmiş döneme göre kat kat daha iyi bir liste oldu…

*** *** ***

CHP’nin listesine de dikkat çekmek isterim. 1. sıra Avukat Barış Bektaş. Başarılı bir il başkanlığı sürecinin ardından istifa edip aday adayı oldu. Sabretti, çalıştı ve hak ettiği 1. sırayı aldı. Konya için mecliste çok faydalı işler yapacağına eminim. İkinci sıra yine Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Ekici. Her iki aday da Seydişehirli. Hasan Ekici, Ahmet Davutoğlu hocanın oyları ve 6’lı masadaki sağ partilerin seçmenlerinin oylarını toplamada sürükleyici olacak bir isim.

CHP’nin 3. adayı Genç Osman Killik ise Gençlik Kolları Genel Başkanı. O da Konya gençliğini CHP’ye oy olarak kazandırmak için mantıklı bir aday. 5. Sıra aday Halil Ercan ise Ereğli bölgesinin oyu için çalışacak. Genel değerlendirme yapacak olursak CHP oyunu artırmaya yönelik isabetli bir liste yapmış.

*** *** ***

MHP ise listeyi en önce açıklayan parti olmuştu. Konya’da 1. Sıra tabiî ki Mustafa Kalaycı. İkinci sıra Konur Alp Koçak. Kendisi şehirde henüz tanınmıyor. Dikkat çekmemiz gereken 3. sıra adayı Celil Çalış. 2018 seçimlerinde de 3. sırayı almıştı. Geçtiğimiz seçimde çiftçiler ve ziraat mühendisi meslektaşlarının yoğun çalışması ile Celil Çalış, partisine çok oy getirmiş, Esin Kara’nın vekil olmasına vesile olmuştu. Kendisi de çok az bir oyla seçilememişti. Bu dönem neler olacak bakıp göreceğiz.

*** *** ***

İYİ Parti listesini pek beğenmedim açıkçası. Malum olduğunuz üzere Ünal Karaman 1. sırada. Diğer isimlere baktığımızda da partide çok fazla küskün doğuracak, istifalara sebep olan bir liste oldu. Nitekim tanıdığım bildiğim kadarıyla ve fedakarlıklarını göz önünde bulundurunca İYİ Parti Konya’da listeye girmeyi hak eden çok değerli isimler vardı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi