Halil Yılmazer

Halil Yılmazer

6 maça hem Kupa hem Avrupa

Konyaspor’da Ziraat Türkiye Kupası serüveni bugün başlıyor.

Konyaspor, geçen yılı üçüncü sırada bitirdiği için bu yıl Ziraat Türkiye Kupası’na 5.Tur’dan dahil oldu. Yeşil-beyazlılar 1, 2, 3 ve 4.turlar maç yapmadan geçti. Konyaspor’un kupaya uzanması için oynaması gereken maç sayısı yalnızca altı. 5. Tur, Son 16 ve Çeyrek Final tek maç Yarı Finaller 2.maç ve final yine tek maç şekilde oynanıyor.

Konyaspor, 6 maçlık serüvenin ardından mutlu sona ulaşabilirse hem müzesine yeni bir kupa daha eklemiş olur hem de Avrupa Kupası biletini yeniden cebine koyar. Bu durum hem yönetim için artı hem de teknik direktör İlhan Palut için kariyeri için yeni bir kupa zaferi demek.

Konyaspor ligde 14 maçı geride bıraktı ve Pazar günü 15.maçına çıkacak. 15’inci maçı geride bıraktıktan sonra Avrupa’ya katılması için önünde geçmesi gereken 21 maç daha olacak. Bu sene ligin ne kadar zorlu olduğu da aşikar. Ligi ilk 4 içinde bitirmek oldukça meşakkatli bir yol. Geçilmesi gereken 21 maç var. Diğer tarafta ise 6 maça hem fiziki bir başarı kupa hem de Avrupa. Konyaspor elbette ligi önemsiz hale getirsin demiyorum ancak kupayı da göz ardı etmemesi gerekiyor.

Kupada son 16 turunda mücadele edecek takımların hepsi Süper Lig takımı. Mini bir lig mücadelesi de denebilir. Burada organizasyonda çok büyük hatalar ve yanlışlıklar var o başka bir tartışmanın konusu olur. Konyaspor bugün turu geçmesi halinde önünde 5 maç kalacak. Kurada şampiyonluk mücadelesi veren takımlar ve kümede kalma savaşı veren takımlarla eşleşmeler olacaktır mutlaka.

Konyaspor’un bugün oynayacağı Bodrumspor takımında daha kaliteli ve daha iyi bir takım. Elbette Ege temsilcisi reaksiyon gösterecektir. Tur için savaşacaktır ancak Konyaspor’un turu geçeceğini düşünüyorum. Son 16 ve çeyrek finallerde tek maç üzerinden. Konyaspor, turu geçmesi halinde son 16’da da seri başı olarak ve muhtemel rakibi ile evinde oynayacak. Çeyrek finali de bir şekilde geçebilirse kupanın yanına yaklaşmış olur.

Burada şehre ve taraftarlara da büyük işler düşüyor. Tribünde 5 bin kişi ile bu kupa yolcuğu daha zor olur. Konyaspor’un 30 bin 35 binlere oynadığı zamanlarda atmosferi düşünebiliyoruz sanırım. Ligde alamadığı desteği umarım kupada alır ve ilerler.

Rotasyon var mı?

Ligde şans bulamayan oyuncular elbette kupada forma şansı bekliyor. Erhan, Cebrail, Yasir, Kahraman, Pavicic, Muric, Mehmet Ali, Ahmet Karademir, İkpeazu.. Bu oyuncuları da tam anlamıyla kazanmak için onları kupa hedefine odaklandırmak gerektiğini düşünüyorum. Fiziksel olarak takım seviyesine yaklaşmaları için maçlarda forma giymeleri gerekiyor. Fiziksel yapının yanında mental olarak da hazır olmaları gerekiyor. Kendilerini bir yarışmanın içinde buldukları zaman lig rotasyonuna girmeleri daha kolay olacaktır. Kupada turlar geçildiği zamanda teknik heyetin bu oyunculara olan güveni artacak, lig rotasyonunda değerlendirilebilir hale geleceklerdir.

Avrupa geleneği oluşturmak

Konyaspor, İlk Avrupa Kupası maçına 2016-2017 sezonunda çıkmıştı. Eğer sene sonu yeniden Avrupa bileti almış olabilirse 8 yılda 4 kez Avrupa Kupalarında oynama başarısı göstermiş olacak. Bu son derece önemli. Avrupa’da başarılı olmak için önce Avrupa kupalarına katılım gösterme de istikrar sağlanması gerekiyor. Konyaspor, Avrupa geleneği oluşturmak istiyor ise kupa maçlarını 4 elle sarılmalı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Yılmazer Arşivi