Sıfır yağ çeken 10 dakikada pişi hazırlamanın püf noktası! Pişi balon gibi şişiyor

Sıfır yağ çeken 10 dakikada pişi hazırlamanın püf noktası! Pişi balon gibi şişiyor
Sıfır yağ çeken pişi hazırlamak zor değil. İşte pişi yaparken bilmeniz gerekenler

Sıfır yağ çeken pişi tarifi, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık veya kahvaltılık seçeneği olabilir. Bu tarifteki püf noktası, pişinin balon gibi şişmesini sağlamaktır. İşte sıfır yağ çeken 10 dakikada pişi hazırlamanın püf noktaları ve ipuçları!

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

Yarım yemek kaşığı toz şeker

Yarım paket kuru maya

1 yemek kaşığı maden suyu

3 su bardağı un

Bir çay kaşığı kadar tuz

Bir tatlı kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Bir kaseye unu koyun.

Üzerine tuzu şekeri mayayı ilave edin.

Karıştırıp içine maden suyunu dökün akabinde ara ara diğer suyu koyarak karıştırın.

Hamur kıvamı hafif cıvık kalmalı.

maxresdefault-001.jpg

Parçalara ayırmak için elinizi sık sık unlayın.

Akabinde bir tencerede sıvı yağı ısıtın.

Parça parça kesip yuvarlatıp ortasını delip yağa atın.

Yağ çeken bir kağıdı tepsiye dizin.

Üzerine koyun.

Reçel, peynir, zeytinle tüketmeye hazır!

Afiyet şifa olsun...

Pişi tarifindeki püf noktası, hamurun kabarmasını sağlamaktır. Bu nedenle kabartma tozunu özenle kullanmalı ve hamuru yoğururken fazla sert davranmamalısınız. Ayrıca, pişiyi pişirirken tavanın kapağını kapatmak, buharın içerde kalmasını sağlayarak pişinin balon gibi şişmesini sağlar.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi