Kışlık fasulye nasıl saklanır? Eskilerin yeşil fasulyeyi saklarken yaptığı 2 yöntem

Kışlık fasulye nasıl saklanır? Eskilerin yeşil fasulyeyi saklarken yaptığı 2 yöntem
Kışlık yeşil fasulye saklarken bilmeniz gereken yöntem

Bu yöntemler sayesinde kışlık fasulyelerinizi uzun süre taze tutabilir ve yıl boyunca kullanabilirsiniz. Unutmayın, doğru saklama yöntemiyle besin değerini koruyan kışlık fasulyelerle lezzetli yemekler hazırlamak mümkün!

Kışlık fasulye saklamanın eskilerden gelen birkaç yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde taze fasulyenin lezzetini ve besin değerini uzun süre koruyabilirsiniz. İşte eskilerin kullandığı 2 yöntem:

1. Kurutarak Saklama:


Kurutarak saklama yöntemi, yeşil fasulyenin uzun süre tazeliğini korumasını sağlar. Bu yöntem için öncelikle taze fasulyeleri yıkayıp temizleyin. Daha sonra ince bir şekilde dilimleyerek güneşte kurumaya bırakın. Fasulyeler kuruduktan sonra cam kavanozlarda veya kuru ve serin bir yerde saklayabilirsiniz. Kurutulmuş fasulyeleri kullanmak istediğinizde ise önceden suda bekletip yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

hq720-001.jpg

2. Turşu Yaparak Saklama:


Turşu yaparak saklama yöntemi de kışlık fasulye için ideal bir seçenektir. Temizlenmiş ve yıkanmış fasulyeleri cam kavanozlara yerleştirerek üzerlerine su, tuz, limon suyu ve isteğe bağlı olarak sarımsak, acı biber gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Kavanozları sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Turşu fasulyeler hem lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilebilir hem de kış aylarında yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

YEŞİL FASULYE BUZLUKTA NASIL SAKLANIR?

  1. Öncelikle taze fasulyelerin sap kısımlarını kesin ve kılçıklarını ayıklayın.
  2. Fasulyeleri elinizle 2-3 parçaya bölün.
  3. 2 adet domatesin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  4. Geniş bir tencereye doğradığınız domatesleri koyun. Üzerine taze fasulyeleri de ekleyin.
  5. İçerisine bir miktar su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  6. Taze fasulyeleri kısık ateşte ortalama 12 dakika kadar pişirin. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.
  7. Fasulyeleri tamamen pişirmemeye dikkat edin. Rengi dönmeye başladığında ocaktan alın.
  8. Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin.
  9. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın.
  10. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin.
  11. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi