Pastane usulü kurabiye hazırlamak zor değil. İşte dağılmayan kurabiyenin sırrı
Pastane usulü kurabiye hazırlamak zor değil. Bu lezzetli atıştırmalık, evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif ile sizlerle. İşte dağılmayan kurabiyenin sırrı...
Kurabiye yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, fırından çıkan kurabiyelerin dağılmasıdır. Ancak endişelenmeyin, bu sorunu çözmek oldukça kolay. İşte size dağılmayan kurabiyenin sırrı:
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Nasıl yapılır?
3 su bardağı kadar unu bir kaba alın ve ortasını açın. Tereyağı, sıvıyağ ve yoğurdu unun ortasında karıştırın. Geri kalan malzemeyi de ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 15 dakika yoğurmalısınız. Kurabiyeyaparken kulak memesi kıvamında hamur elde etmek gerekir. Hazırlanan hamuru en az 30 dakika dinlendirin. Sonra kurabiyekalıbı ile şekil vererek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine beyaz susam atın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kurabiyelerinüzeri kızarınca fırını kapatın. Kurabiyelerinizi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilir ya da bir kavanozda saklayabilirsiniz. Afiyet olsun...
Kaynak: haberturk.com, youtube.com
Kaynak:Haber Merkezi