Konya usulü tarhana nasıl pişirilir? Tarhana çorbasına lezzet katan pişirme yöntemi
Konya usulü tarhana çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek olmasıyla sofraların vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir.
Konya usulü tarhana çorbası, Anadolu'nun en eski çorbalarından biri olarak bilinir. Bu lezzetli çorba, özellikle kış aylarında sıcak ve doyurucu bir seçenek olmasıyla popülerdir. Tarhana çorbasının lezzetini arttıran en önemli faktörlerden biri de pişirme yöntemidir. Konya usulü tarhana çorbasını pişirmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır.
İşte bilmeniz gereken o tarif
TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı ev tarhanası
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 su bardağı su
Tuz
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle tarhana bir kasede bir su bardağı suda yarım saat kadar bekletilip ezilir.
Tencereye yağ konur ve salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
Suda bekletilen tarhanaya nane ve 5 su bardağı su daha ilave edilir.
Tuzu da ilave edilerek koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırılarak kaynatılır. Afiyet olsun.
Kaynak:Haber Merkezi