Havuçla yapılan bu çorba birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Tam bir şifa deposuymuş
Başlıca sağlık sorunlarıyla mücadelede etkili olan birçok besin bulunmaktadır. Bunlardan biri de havuçtur. Havuç, içerdiği zengin vitamin ve mineral desteğiyle birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Özellikle havuç çorbası, bu besin değerlerini yoğun bir şekilde içerdiği için tam bir şifa deposu olarak kabul edilmektedir.
İçerdiği yüksek miktarda A vitamini, antioksidan özellikleriyle vücudu hastalıklara karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca havuç, sindirim sistemini düzenler ve sindirim sorunlarına iyi gelir. Lif içeriği sayesinde tokluk hissi verir ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Havuç çorbasının tüketilmesi özellikle göz sağlığı için de önemlidir. A vitamini içeriği sayesinde göz sağlığını korur ve görme bozukluklarının riskini azaltır. Ayrıca cilt sağlığını destekler ve anti-aging etkisiyle cildin genç kalmasına yardımcı olur.
MALZEMELER
4-5 adet havuç
1 adet büyük boy soğan
4 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
DUKKAH BAHARATI İÇİN
1/2 su bardağı kavrulmuş fındık
2 yemek kaşığı antepfıstığı
2 yemek kaşığı kaju
3 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu
1/2 tatlı kaşığı nane
1/4 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Havuçların kabuklarını soyup irice doğrayın ve tencereye ilave edin. Üzerine 1 litre su, defne yaprağı, kimyon tohumu, tuz ve karabiber ekleyip yaklaşık 30 dakika havuç yumuşayana dek pişirin. Defne yapraklarını çorbadan alıp, blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Dukkah baharatı için önce kuruyemişleri mutfak robotunda toz haline gelene dek çekin. Daha sonra baharatları ekleyip birlikte iyice karışana kadar çekin. Çorbaya dilediğiniz miktarda dukkah baharatı ekleyerek servis yapın.
kaynak: sofra.com.tr
Kaynak:Haber Merkezi