Börek pişirirken mutlaka denemelisiniz. Yufka arasına sürüldüğünde börek lezzetli oluyor
Börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak börek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. İşte börek pişirirken bilmeniz gerekenler:
Tarifsiteniz.com'da yer alan bir içerikte; Fırından çıkan böreğin sönmemesi için yapılması gerekenler paylaşıldı.
Börekler Türk mutfağında en çok sevilen lezzetlerdendir. Çok sayıda kişi yapmış olduğu böreğin fırından çıktıktan sonra çıtırlığını kaybetmesinden şikayet ediyor. Eğer evde börek yapmayı seven biriyseniz bilmeniz gereken bazı püf noktalar var.
Yapmış olduğunuz böreğin sönmemesi için bu küçük sırları mutlaka uygulamalısınız.
Yapılması gereken çok basit. Böreğin üzerinin sönmemesi ve kurumaması için yufkaların arasına sürmüş olduğunuz yağ aynı zamanda da süt sosunu en son böreğin üzerine de sürmeyi unutmayın.
Hatta bu şekilde üzerini streç filme kapatıp bir kaç saat buzdolabında dinlendirmekte yufkaların sosu iyice çekmesini sağlamaktadır. Ancak bu kadar vaktiniz yoksa bu nu önermiyoruz. Bu şekilde yapacağınız börekler asla kurumayacak ve fırından çıktıktan sonra da sönmeyecektir.
BÖREĞİN SOSUNA SODA KONULABİLİR
Öte yandan bir çok Börek ustası kabaran böreklerin sırrını açıklarken yufkaların arasına soda sürdüklerini belirtiyorlar. Soda ile yapılan börekler puf puf kabardığı gibi fırından çıktıktan saatler sonra bile azla kabarıklığını kaybetmiyor.
YUFKALARA DİKKAT EDİN
Ayrıca böreklerin çok daha lezzetli ve kabarık olması için satın aldığınız yufkaya da dikkat etmeniz gerekiyor. Satın almış olduğunuz yufkalar taze değilse bu da böreğinizin kabarmamasına neden oluyor. Yufkalar taze değilse gerek hazırlama aşamasında gerekse piştikten sonra çabucak parçalanır. Bu da böreğinizin lezzetsiz olmasına neden olur. Bu yüzden börek yaparken el açması hamurla yapamıyor ve hazır yufka ile börek yapıyorsanız mutlaka taze yufka kullanmayı tercih edin.
ÖZETLEYECEK OLURSAK...
* Yufkalar mutlaka taze olmalı
* Börek yapımında kullanılacak malzemeler oda sıcaklığında olmalı
* Börek pişerken fırının kapağı sık sık açılmamalı
* Pişen böreği oda sıcaklığına geldikten mutlaka ağzı kapalı bir saklama kabında muhafaza edin. Böylelikle böreğiniz en az 1 hafta bayatlamayacaktır.
Kaynak:Haber Merkezi