Türlü yemeği yaparken bilmeniz gerekenler: Türlü erimiyor ve daha lezzetli oluyor
Türlü yemeği yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Özellikle türlünün erimemesi ve daha lezzetli olması için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır.
Türlü yemeği yaparken sebzelerin erimemesi için öncelikle sebzeleri doğru şekilde hazırlamanız gerekmektedir. Sebzeleri çok küçük doğramak yerine orta büyüklükte parçalar halinde kesmek, sebzelerin yapısını koruyarak dağılmadan pişmelerini sağlayacaktır.
Ayrıca türlü yemeğinin daha lezzetli olması için sebzeleri önceden kavurarak kullanabilirsiniz. Sebzeleri hafifçe kavurmak, içerdikleri doğal şekerin ortaya çıkmasını ve lezzetlerinin daha belirgin olmasını sağlayacaktır.
Yemeğinizi lezzetlendirmek için kullanacağınız baharatları da dikkatlice seçmelisiniz. Türlü yemeğine yakışan baharatlar arasında kimyon, kekik, karabiber gibi baharatlar bulunmaktadır. Bu baharatları yemeğinize eklerken dengeli bir şekilde kullanarak, yemeğin lezzetini arttırabilirsiniz.
TÜRLÜ TARİFİ
Etli Türlü Malzemeler
1 kilo kuşbaşı dana eti
500 gram küçük boy kuru soğan
Yarım kilo küçük yeşilbiber
2 adet kırmızıbiber
1 adet patlıcan
5-6 adet patates
3 diş sarımsak
400 gram haşlanmış taze fasulye
3-4 adet domates
2 su bardağı kadar su
1 tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 tatlı kaşığı tavuk bulyon
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Nane
Kekik
Etli Türlü Yapılışı
• Ocağımıza teflon bir tencere alıyoruz ve yarım çay bardağı kadar zeytinyağımız ile etimizi kavurmaya başlıyoruz.
• Etimiz kavrulurken, soğanlarımızı biberlerimizi ve sarımsaklarımızı doğruyoruz.
• Etlerimiz iyice kavrulunca doğradığımız sebzelerimizi ekliyoruz ve 5-6 dakika pişiriyoruz.
• Baharatlarımızı ve salçamızı ekleyip, diğer malzemelerimize geçiyoruz.
• Etli türlü tarifimizin sebzeleri olan patateslerimizi ve patlıcanlarımızı küçük küpler halinde doğrayıp, haşlanmış taze fasulyelerimiz ile birlikte tenceremize alıyoruz.
• Ardından 2 su bardağı suyumuzu ekleyip, son malzememiz olan domateslerimizi doğruyoruz.
• Domateslerimizi de ekledikten sonra etli türlümüzü iyice pişiriyoruz ve ocaktan alıp, bir beze sararak 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
• Etli türlü tarifimiz artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.
Kaynak: haberturk.com, youtube.com
Kaynak:Haber Merkezi