Metabolizmanın Dostu! İki Kere İçmek Yetiyor...

Metabolizmanın Dostu! İki Kere İçmek Yetiyor...
 Muhabir
Ermenek Köy Pazarı sahibi Meryem Çalışkan, metabolizmayı çalıştıran şifalı bitki açlık otunun faydalarını Konya’nın Sesi’ne anlattı.

Açlık otunu kullanırken doz aşımına uğramamak gerektiğinin altını çizen Meryem Çalışkan, “Açlık otu adından da anlaşılacağı üzere tüketildiği zaman kişiyi uzun süre tok tutma özelliğiyle biliniyor. Metabolizmayı hızlandıran açlık otu diyet listelerinde sıklıkla kullanılıyor. Açlık otunu kullanırken önemli bir noktayı atlamamak gerekiyor. Bu da ölçülü kullanmak açlık otu çayını sıklıkla kullanmayı tavsiye etmiyoruz” diye konuştu.

Açlık otu çayının faydalarını anlatan Çalışkan, “Bağırsakları aktif bir şekilde çalıştırır. Metabolizmayı hareketlendirir. Müshil yerine kullanılabilir. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Yağ yakımına yardımcı olur” ifadelerini kullandı.

Bağırsakları harekete geçiren açlık otu çayının yapımını anlatan Çalışkan, “Açlık otu çayını haftada bir veya iki kere içmek yeterlidir. Demlemesi çok basit bir bardak sıcak suya 4-5 adet açlık otu ekleyip 5 dakika demlenmesini bekliyoruz. Daha sonra içebilirsiniz. Kısa sürede etkisini gösterecektir. Açlık otu çayı müsait zamanlarda içilmelidir. Dolaşım sistemini çalıştırdığı için sürekli olarak lavaboya çıkma ihtiyacı oluşturur” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ