Antibiyotik deposu! Kabuğundaki faydalar say say bitmiyor!

Antibiyotik deposu! Kabuğundaki faydalar say say bitmiyor!
Uzmanlar soğan kadar soğanın kabuğunun da faydalı olduğunu açıkladı. Soğan kabuklarını atmak yerine çay yaparsınız birçok sağlık sorunlarına çözüm bulabilirsiniz. İşte sizlerle soğan kabuklarının faydaları ve soğan kabuğundan çay tarifi....

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan soğan nerdeyse her yemeğin olmazsa olmazı malzemeleri arasında en başta geliyor. Hem lezzetli hem de faydalı sebze olarak bilinen soğanın içeriğinde C vitamini, B6 vitamini, folat, potasyum gibi vitamin ve minerallere yer alıyor. Soğanın kendisi her ne kadar faydalıysa kabuğunda bir o kadar faydalı.

Soğan kabuğunun faydaları neler?

Lif ve antioksidan ve C vitamini, B6 vitamini, folat, potasyum gibi vitamin ve minerallere açısından zengin besin kaynağı olan soğan kendisi kadar en az kabuğunda o kadar faydalı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalardan elde edilen bilgilere göre soğan kabuğunun faydaları şu şekilde;

Soğanın dış katmanını oluşturan ince, kağıt gibi bir zar olan soğan kabuğu, genel olarak çöpe atılan kısmıdır. Fakat, soğan kabuğunda, yüksek miktarda antioksidan bulunmaktadır. Bu antioksidanlar ise sağlık açısından oldukça faydalı.

Ayrıca, soğan kabuğunda, bağışıklık sistemini güçlendirici özellik bulunmaktadır.

Soğan kabuğunun içeriğinde bulunan diğer bileşenler, kan şekerini düzenlemede önemli rol oynar. Metabolizmayı destekleyici özelliğe sahip soğan kabuğunun, ödem atıcı özelliği bulunmaktadır.

Doğal bir antibiyotik olarak bilinen soğan, ağız ve diş sağlığını korumaya yardımcı olduğu gibi solunum yolu enfeksiyonlarını temizleyen soğan kabuğu vücudu da temizler.

Soğan kabuğu çayı nasıl yapılabilir?

Soğan kabuklarından elde edilen çayın solunum yolu problemlerini hafifletmesinde fayda sağlıyor. Birçok faydası bulunan soğan kabuğu çayının faydalarından yararlanmak istiyorsanız, soğan çayı yapımı şu şekilde;

2 avuç soğan kabuğunu bir tencereye veya derin bir kaba alalım. Daha sonra soğan kabuklarının üzerine 1 litre kadar kaynamış suyu ilave edelim. Daha sonra kullanılan kabın kapağını kapatıp, 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım. Demlenen çayın suyu süzerek günde 1 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz. (Soğan kabuğunun kaynatılmasına gerek yoktur, kaynamış suyun kabuklar üstüne dökülmesi yeterli)

Hazırlanan soğan kabuğu suyunu buzdolabında serin bir şekilde saklayabilirsiniz. Daha etkili olması için taze olarak hazırlanması önerilir.

Kaynak: Microsoft

Kaynak:Haber Merkezi