Var yoktu, yok vardı

Maç öncesi değerli spor müdürüm Halil Yılmazer ile konuşmamızda bu maç için Konyaspor’un patlama maçı olarak değerlendirdiğimi ifade ettim. Nitekim ilk yarı da oynanan futbol bu değerlendirmemi kanıtlar nitelikteydi. Konyaspor önceki 2 haftaya nazaran daha derli toplu oynadı. Eğer Gaziantepsporlu futbolcu arkadaşlar futbolu ayakta oynamayı tercih etseydi Konyaspor için farklı bir ilk yarı izleyebilirdik. Tarihi bir skor bile gelebilirdi. Gaziantepspor bana göre ligin iyi takımlarından, ama bir türlü teknik adamlarının kim olduğunu anlayamadım. Maç öncesi teknik direktörlerine baktığımda Erol Bulut ismini gördüm. Fakat maç içerisinde kalecileri Günay Güvenç takımına taktik destek veriyordu. Günay’ın lisansı olmadığı için Erol Bulut Gaziantep kulübünü çalıştırıyor olabilir, federasyonu göreve çağırıyorum. Bu açık bir şikayet.

Maçın 2. Devresinde de etkiliydik. Eğer maçın hakemi maçı kontrol altında tutabilseydi maçın skoru çok farklı bir galibiyet olabilirdi. Var’dan önce hakemlerimiz verilmeyen penaltıları, faulleri rahatça görebiliyordu. Var’dan sonra özgüvenleri eksildi sanki. Rahat karar veremiyorlar. Hakemle ilgili birçok şey yazabilirim. Paragraflarca, Sayfalarca, cilt cilt yazarım. Ama Benim için Konyaspor’un oyunu daha önemli. İyi bir 90 dakika çıkaran futbolcularımızı tebrik ediyorum. Geçen hafta yazdığım yazıya ithaf en oynadılar sanki. Yenileceksen de böyle yenileceksin.

Ben bu maçı patlama maçı olarak görüyorum yine de. Adana deplasmanından puanlar alacağımıza inancım tam. Güzel bir deplasman bizi bekliyor. Pazar günü güzel bir gastro turu ve ardından 3 puan neden olmasın. Herkesi Adana’ya davet ediyorum.

İyi ki Konyaspor var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Efe Şar Arşivi