Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Sizin de gururunuz okşanmıyor mu?

Türkiye tarihinin en büyük konut hamlesi geliyor, 2018 krizinden sonra girdiği türbülanstan bir türlü çıkamayan inşaat sektörüne devlet el atıyor. Dar gelirliden gençlere şehit-gazi yakınlarından emeklilere engellilere kadar birçok dezavantajlı grup Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı çalışma sonucu ev sahibi olacak.

Bakanlık TOKİ eliyle yaptığı çalışmalarda sona geldi. Yerel ve yatay mimaride sıfır atık uyumlu, verimli enerji kullanan daireler hızla yapılmaya başlanacak. Detayları 13 Eylül’de Sayın Cumhurbaşkanı açıklayacak.

Aylardır yapılan bu çalışmaların arkasında gizli bir kahraman var. Mütevazı yapısı tükenmek bilmeyen enerjisi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum.

Bir Konyalı olarak yaptığı işler gerçekten bize gurur veriyor. Ülkenin dört bir yanını karış karış dolaşıyor. 81 vilayeti kaç kez ziyaret etti, hadi bırakın illeri birçok ilçeye kaç kez gitti sayısını belki de yakın ekibi bile unuttu. Çünkü bakanın hızına yetişmek gerçekten zor.

Elbette Sayın Kurum gittiği yerlere boş ziyaretler yapmıyor. Hizmet götürüyor, dert dinliyor. Sayın Cumhurbaşkanından aldığı talimatları bir bir uyguluyor.

Neticesinde de gönüllere giriyor.

Bir Konyalı olarak hemşerimizle gurur duymalıyız.

Son yıllarda Konyalının gönlünde taht kurmuş, hizmetleriyle, duruşu, karizması ve samimiyetiyle halktan olduğunu kanıtlamış bir isim Murat Kurum.

Şehirde nereye yönünüzü çevirseniz bir hizmetine gözünüz çarpar.

Peki, neden mi gurur duymalıyız?

Bakan Kurum göreve geldiği günden beri şehrimizi çok ayrı bir yerde tuttu. Taraflı tarafsız, partili partisiz her kesimin takdirini kazandı.  20 yıllık AK Parti iktidarında belki de ilk defa bakanı olan şehir konforunu hissetti Konya. Son 4 yılda şehrimizin ilçeleri, mahalleleri ve köyleri için yaptıklarını anlatmaya kalksak sayfalar almaz.

Şehrin muhalefeti dahi belediye ya da parti çalışmalarını eleştirebiliyor ama bakana toz kondurmuyor. Şehrini seven insan elbette böyle yapar/yapmalıdır. Bu politikayı izleyen bilinç sahibi siyasetçileri ayrıca kutlamam gerekir.

Zira Konya’ya hizmet siyaset üstüdür.

Bir kez daha teşekkürler Bakan Kurum’a…

 

STATLA İLGİLİ GEREKENİ UĞUR BAŞKAN YAPIYOR

İslami Dayanışma Oyunları şehre değer ve renk katarak tamamlandı. Konya tanıtımı açısından bir daha böyle bir fırsat ele geçer mi bilmiyorum. Lakin yapılan bazı eleştirilere rağmen oyunların amacına ulaştığı ve Konya’ya yakıştığı kanısı hâkim.

Biliyorsunuz oyunlar süresince stadyumun çimleri tartışıldı. Oyunların bitimine 2 gün kala Bakan Kasapoğlu basınla bir araya geldi. Ayaküstü kendisine bakanlık olarak çimler hususunda bir jest yapar mısınız diye sordum. Bakan Kasapoğlu önce cevaplamak istemedi sonra ‘tüm statlar bizim gereken neyse yaparız’ dedi.

Öğrendiğim kadarıyla Konya Büyükşehir Belediyesi 10 milyon liraya yaklaşan maliyeti tek başına karşılıyor. Ve Konyalı sporseverlerin hayali olan hibrit çim zemine uygulanıyor.

Ne diyelim, son dönemde Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Konya’ya kazandırılan spor tesisleri için Sayın Kasapoğlu’na çokça teşekkür ettik. Lakin bu jesti Konyalı sporseverlerden esirgemese çok büyük artı yazardı. Neticede Konya stadı milli maçların doğal yuvası değil mi?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi