Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Biz Sizden Razıyız

Herhalde kendi tembelliğimizden kaynaklı… Eskisi kadar okurlarımızla bir araya gelemiyoruz. Elbette mazeret bulmak kolay. Ama nasipten öte de yol yok.

Konya Valisi Vahdettin Özkan Bey’in vedalaşma toplantısına katıldık. Allah herkese böyle gidiş nasip etsin. Nasıl bir kalabalıktı anlatamam.

Bir insan sevmese ve sevilmese bu kadar insanı para verse bir araya getiremez. Meslek hayatım boyunca 7-8 vali gördüm, çoğu ile de belli bir muhabbetim olmuştur. Lakin hiçbirinin uğurlamasına gitmek nasip olmamıştı.

Dedim ya kalbî bir şey bu. Belirli bir menfaat ilişkisi ile olacak şey değil. Zaten Sayın Özkan ile de görev süresi boyunca çok şükür böyle bir şey olmadı.

Allah bir kulunu severse sevdirirmiş. Bir görev verirse de öyle yanına Hızır falan göndermezmiş. Doğruya yönlendirmesi kâfi gelirmiş…

Aynen bu tanımlama ile 4 yıllık hizmet süreci yaşadı Vali Bey…

Yerel yönetimlerle, iktidarından muhalefetine bütün partiler ile örneğine az rastlanır bir uyum ile çalıştı. Kendini en muhalif hissedenler bile gün geldi Vali Özkan’ın şefkatinden nasibini aldı.

Son 4-5 yılda devlet eliyle yapılan her yatırımda imzası var Vali Özkan’ın… Önceki dönemlerdeki örnekler akla gelince insan şöyle bir durup düşünüyor. Kimseyi rencide etmek değil elbette niyetimiz. Lakin başarı ölçüsü için bir miktar kıyas şart.

Şehrin yaşadığı en sıkıntılı olaylardaki dirayetine tecrübesine şahidiz. Olayları yönetme tarzı, hızlı gelişen ataklardaki sükuneti, kimi zaman medya dâhil hiç kimsenin haberi olmasa da bambaşka bir pencereden ve en başarılı şekliyle gerçekleşti.

Kendince nemalanamayan, makamından güç devşiremeyen tiplerin vızıltıları dışında olumsuz bir yargı görmedik, tertemiz bir 4 yıl yaşadık.

Tek tek olaylara girecek değilim. Ama bir çırpıda hafızam bana Sayın Özkan’la ilgili harika bir resital sunuyor.

Allah yolunuzu açık etsin Sayın Valim. Hayırlı insanlarla karşılaştırsın…

Biz, Hâk rızası için sizden razıyız. Allah da sizden razı olsun.

Selametle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi