PASO HAİN

Olimpiyat oyunları sonrası hasarlanan çimler sonrası stadyum bakımı sebebiyle maçlarını Eskişehir’de oynayan Konyaspor’umuz için yüzlerce binlerce taraftarımız Konya’dan akın etti. Yol boyu 42 plakalı araçları görmek gurur vericiydi. Benzinin Mazotun yüksek fiyatlarda olduğu şu dönemde sevdasının armasının peşinden giden Konyasporluları yürekten kutluyorum. Eskişehir stadyumu konumu itibariyle beni şaşırttı. Otopark alanı oldukça az, tarlaların ortasına konumlandırılmış bir kompleks, stadyuma gelen taraftarlar araçlarını sokak aralarına park edip uzunca bir yürüyüşün ardından stadyuma varabiliyorlar. Stadyumun otoparkının çevresi tel örgüyle çevrili olması da apayrı bir engel. Bunları anlatıyorum, Çünkü belli ki stadyumumuz yakın bir zamanda yetişmeyecek gibi görünüyor, Uzun bir süre Eskişehir’de oynayacağız. Ha bire kum dökülüyor zemine. Çim mevzusu şu anlık takıma zarar vermedi, vermeyecek gibi de görünüyor. Umarım bu şekilde gol yemeden galibiyetlerle yolumuza devam ederiz.

Maçla ilgili öncelikle Eskişehirspor pasoligine sahip ve gerçek anlamda Eskişehirsporlulara teşekkür ediyorum. Anadolu dayanışmasını çok güzel gösterdiler. Ama bir de Eskişehirspor pasoligine sahip Eskişehirsporlu gibi görünen bukalemun gibi arkadaşlar vardı. Kendileri deplasman tribününe yakın yerden bilet alıp yine deplasman tribününe beste ve marşlarda eşlik edip Konyaspor’umuzun galibiyetini izlediler. Asıl sözüm onlara değil, PassoLig sistemi ve onu başımıza getiren kişilere… Bu sistemin temel amaçlarından biri herkes kendilerine ayrılan yerlerde maçı izlemeleri şeklinde. Aslında bu konuda sıkıntı tam olarak yok. Fakat bir taraftar Fenerbahçe formasıyla Eskişehirspor passoligiyle nasıl olurda stadın içine girebilir. Talimatlarda yalnızca karta mı bakılıyor? Şu da bir gerçek, bu arkadaşlar Konya’da üzerlerinde rakip takım formasıyla maç izleyemeyeceklerdi. Bu sistemin açığı değil tam olarak sistemsizliğin bir göstergesi…

Konyaspor ile ilgili ise; Oynanan futbol maalesef geçen seneyi aratsa da Konyaspor kazanmayı alışkanlık haline getirdi. İçerde veya Dışarda kendi futbolumuzu oynamaya çalışıyoruz. Fenerbahçe’nin yeni hocası Konyaspor ile ilgili çalışmadan geldiği çok net belliydi. Her ne kadar aynı fikirde olmasak da Büyük takım çalıştırdığını düşünüyor olabilir, fakat Konya gelir cezayı keser. Önde basmadığın sürece Konyaspor’dan puan alacağını şu ligde hiçbir takım düşünmemeli.

Son olarak; Taraftarlar arasında da sık konuşulan bir durum var. Bir sorun var gibi hissediyoruz. Fatih Başkanla İlhan Hoca arasında… Bir sıkıntı var gibi. Her ne olduysa, tavsiyem bir tarafın olumlu adım atmasıdır. Geçen seneki uyumun devamını diliyorum. Giresun maçında da gol yemeden galibiyetle dönme umuduyla, İyi haftalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Efe Şar Arşivi