Halil Yılmazer

Halil Yılmazer

Nelson Oliveira Konyaspor’a Katkı Sağlar Mı ?

Konyaspor’da merakla beklenen forvet transferi sonunda tamamlandı ve takıma Portekizli oyuncu Nelson Oliveira transfer edildi. Yine sözleşmesi bitmiş ve yavaş yavaş kariyerini sonlandırmaya hazırlanan bir oyuncu Konyaspor’a transfer oldu.

Son resmi karşılaşmasına 3 Mayıs tarihinde çıkmış ve o tarihten itibaren sezon başı hazırlık döneminde herhangi bir takımla çalışma yapmamış. Madem kadroya bonservisiz bir oyuncu katılacak keşke bu hamleler kamp dönemine yetiştirilmiş olsaydı. Takıma ve teknik direktörün oyununa daha çabuk adapte olurlardı.

Aynı durumu Steven N’zonzi içinde geçerli. Hazırlık döneminde kampta olsaydı kuşkusuz daha iyi bir performans sergilerdi. N’zonzi, Başakşehir maçında oyuna girdi adım atacak hali topa hareketlenecek mecali yok. Oyuncu bu durumdayken daha fit ve daha hareketli olan Oğulcan Ülgün ya da Niko Rak oyuna neden dahil olmaz anlamış değilim. Yine aynı şeyleri söyleyeceğim Steven N’zonzi’nin kariyeri güzel ancak bundan 7-8 yıl önce de kaldı. Yeniden oraya dönmesi imkansız.

Yeniden Oliveira’ya dönelim. PAOK’taki geçtiğimiz sezon performansı biraz golden uzak olsa da sürekli oyunun içinde olan bir forvet. Konyaspor, deplasman maçlarında sahasında bekleyerek oynuyor ve kaptığı toplarla hızlı geçiş hücumları deniyor. Cikalleshi orta sahada topu aldığı zaman topla kat edecek ve ilerleyecek yapıda çok değil. Daha çok ceza sahası ve çevresinde performans verebilir. Ancak Oliveira’nın topla kat etme özelliği var. Geçiş hücumlarında Michalak kadar hızlı olmasa da topu rakip kaleye, rakip alana götürebilecek becerisi var. Umarım güç ve çevikliği iyi durumdadır ve bunu sahada uygulayabilir.

2021-2022 sezonunda çapraz bağları yırtılmış ve tüm sezonu 9 maçta 333 dakika süre alarak tamamlamış. Geçtiğimiz sezon form tutsa da yine çeşitlik sakatlıklardan 9 maçı kaçırmış ve toplam 101 takımdan ayrı kalmış. Bu sezonun başında da herhangi bir takımla kamp dönemi geçirmediği için fiziksel olarak hazır hale gelmesi biraz zaman alacaktır.

Deplasman maçlarında Sokol Cikalleshi’den daha fazla oyuna katkı verebilir. Ancak Cikalleshi’nin sezona çok iyi başladığını ve skor yaptığı düşünürsek formayı alması için biraz kulübede beklemesi gerekecek. Hava toplarında ve ceza sahasında da bitirici vuruşları var. Süper Lig normlarına uygun bir forvet. 26-27’li yaşlarında yolu Süper Lig’e düşmüş olsa çok etkileyici performanslar verebilirdi. Stanojevic oynatmaya çalıştığı oyuna ideal bir forvet. Toptan kaçmayan, mücadeleyi seven ve takımını sahiplenen bir yapısı var. Skor yapabilirse taraftarın sevgilisi olur.

Sokol Cikalleshi çok iyi ve etkileyici bir performans ile lige başladı. 4 maç 4 gol katkısı. (3 G, 1 A) 4 maçta da 90 dakika sahada kaldı. 90 dakikada 1 gol katkısı yapmayı başardı. Bu Sokol’un genel Süper Lig ve tüm kariyerine baktığımız zaman çok büyük bir performans. Bu sezonun 4 maçını dahil etmediğimiz gol katkısı istatistikleri bu sezonki gol katkısı istatistiklerinin çok gerisinde. Bu sezonki istatistiklerini dahil etmediğimiz zaman Süper Lig’de 9 bin 201 dakikada 51 gol katkısı yaptığı bir performans önümüze çıkıyor. (37 G, 14 A) Bu da 180 dakikada 1 gol katkısı demek. Genel kariyerine baktığımız zaman ise 27 bin 750 dakikada 147 gol katkısı yapmış. (121 G, 26 A) Bu da 188 dakikada 1 gol katkısı yapıyor.

Sokol Cikalleshi bu sezon çok üst düzey ve kendi standart performansının üzerinde bir performans sergiliyor. Eğer buradaki gol katkısı rakamları Süper Lig ve kariyer standartlarında seyretmeye başlarsa yani yeniden 1 maç da değil de 2 maçta 1 gol katkısı verdiği standart performansına dönerse Konyaspor hücum hattında sorun yaşayabilir. Umarım performansı yükselerek devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Yılmazer Arşivi