Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Konyaspor ve KAOS

Konyaspor ve KAOS

Konyaspor son 5 yıldır neredeyse her sezon bir şekilde kendisini kaosun içinde buluyor. Bu bazen oyuncu bazen hoca bazen de yönetimler nedeniyle oluyor. Ancak ne hikmetse her seferinde kulüp ve taraftarlar zarar görüyor.

Saha içi kaosların yanında saha dışında da bu takım kendini bir şekilde kaosun içinde buluyor. Saha dışı kaoslarda bu hafta Konyaspor yönetiminin sponsorluk tercihi ile yüzleştik. Yönetim, Gazze’de yaşanan soy kırımı görmesine rağmen medyada paylaşılan ve insanların boykot listesinde yer alan bir firma ile sponsorluk anlaşması yaparak mütedeyyin insanların sert tepkisi ile karşılaştı. Bu sponsorluk ile kendi taraftarının karşı karşıya gelmesine bir şekilde vesile oldu. Boykota katılan taraftarlar sponsorluk ücreti her ne olursa olsun sonlandırılmasını isterken paraya ihtiyacımızın olduğunu söyleyen karşıt bir taraftar grubunu oluşturularak insanlarımızın birbirini kırmasına ve kardeşlik bağlarının zedelenmesine neden oldu. Evet kulübün paraya ihtiyacı var hepimiz hem fikiriz. Ancak bunca hatalı transfer yapılırken ne hikmetse parayı önümüze süren olmadı. Kaçırılan galibiyet pirimlerini kimse dile getirmedi. Yanlış hoca tercihinden dolayı ödenecek tazminatları kimse görmedi. Sponsorluk anlaşmasının yanlış olduğunu düşünenlerden biri de benim. Yönetim umarım bu yanlış kararından döner ve insanlığa mesaj verir.

Tekrar saha içi sorunlara gelelim…

Geçtiğimiz sene yapılan onca transfere rağmen yaşanan oyuncu problemleri, bunun yanında yanlış hoca tercihleri ile yaşanan yönetimsel hataların ardından son hafta küme de kalma sevincini yaşamışken bu sezon tekrar kulüp kendisini farklı kaosların içerisinde buldu.

Geçen sezon önce sportif direktör olarak başlayan daha sonrasında son 4 hafta teknik direktör olarak görev alan Ali Çamdalı bu senenin başında bana göre yönetimin büyük bir hatası olarak teknik direktör göreviyle devam etti. Geçen sezon birçok hatalı transferin mimarlarından olan ve teknik direktör seçimlerinde yönetimi doğru yönlendirmeyen Ali Hoca, başarısız bir görev yürütürken üstüne teknik direktör olarak mükafatlandırılması Ömer Başkanın en büyük hatalarından biri oldu.

Sezon başı bu tercihin hatalı olduğunu daha tecrübeli bir hocanın tercih edilmesi gerektiğini yazarak uyarmıştım. Ancak yönetim doğru bildiklerini yaparak hatalı karar verdi ve bizim haklı olduğumuzu maalesef acı tecrübe etti.

Sezon başı daha iyi bir teknik direktörle başlasaydık şu anda ilk 5 içinde olmamız içten bile değildi. Ligin ilk haftasından bu haftaki Antep maçına kadar ki süreçte Ali hocanın mevcut teknik direktörümüz olarak görev yapmasından dolayı hep destek olduk ve yaptığı yanlış tercihlerini görerek uyardık. Ancak hocamız, tüm taraftarların eleştirdiği noktalarda maalesef uyarıları ya dikkate almadı ya da alsa da düzeltemeyerek başarılı olamadı. Sonuçta Gaziantepspor maçından da mağlup olarak koltuğunu tehlikeye attı. Bu yazımı yazarken de resmî açıklama olmamasına rağmen görevine son verildiğini öğrendik.

Ali Çamdalı adına üzülmeme rağmen Konyaspor adına da bir o kadar sevinmedim değil. Ali Hoca kariyerinde yanlış bir adım atarak tecrübe kazanmadan teknik direktörlük görevini kabul etti. Oyuncu olarak güzel anılarla anılırken teknik direktör olarak iyi bir başlangıç yapamaması bizleri inanın onun kadar üzdü. Görevi kabul etmeyerek yardımcı teknik direktör olmayı tercih etseydi ileriki zaman zarfında bizlere ve kendine daha güzel bir gelecek sunabilirdi. Ali hocaya bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum.

Şimdi farklı teknik direktörlerin ismi medyada dolaşmaya başladı. Ben ismi geçen hocalardan sadece Sergen Yalçın`ın faydalı olabileceğini düşünüyorum. Yerli hoca yerine yabancı bir hoca gelmesi bizim takıma daha çok katkı verecektir. Daha ligin başı ve takımın yeteri kadar süresi var. Hocanın uyum sürecini hızlı atlatabileceğini düşünüyorum. Umarım yönetim bu sefer daha doğru tercih yapar ve bizleri bir daha böyle kaoslarla yüz yüze bırakmaz.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi