İbrahim Çiçekçi

İbrahim Çiçekçi

Konkordato iftiraları ve aday adayları

“Ey iman edenler eğer fasık bir kimse size bir haber getirirse doğru olup olmadığını araştırın. Yoksa bir topluma cahilce kötülük ederseniz de sonra yaptığınız şeye pişman olursunuz” (Hucurat Suresi 6.Ayet)

Evet yazıya Kur’an-ı Kerim’den bir ayetle başladım. Konumuz tamda bu ayetle alakalı olduğu için. Belki de siz değerli okurlarımın karşısına ilk kez bu kadar sinirli çıkıyorum. Çünkü bu şehre yakışmayan her şey beni üzüyor.

*** *** ***

Maalesef bu aralar çok fazla sinir bozucu dedikodu ile muhatap oluyoruz. Asılsız söylentiler hatta iftiralar gerçekmiş gibi yayılıyor!

Nedir bu dedikodular: “Falanca firma konkordato çekmiş, şu firmaya kayyum atanmış, o firmanın çekleri yazılmış….”

Mutlaka herkesin kulağına geliyor bir firma hakkında bu söylentiler. Millet ne iş bile yaptığını, kimin olduğunu, nerede olduğunu bilmediği firmalar hakkında sallıyor da sallıyor… Çok tuhafıma gitti; yorgan işiyle uğraşan biri beni arıyor, Organize Sanayi’de üretim yapan bir firmanın konkordato çektiğini söylüyor. Uzaktan yakından da kendisiyle alakası yok. Ne kadar ayıp yahu. Bakın ayet var. Tam da bu noktada uyarıyor. Dilimizden sorguya çekileceğiz. Hiç mi düşünmüyorsunuz?

*** *** ***

13 yıldır iş dünyasının sesi olma gayreti gösteren, Konya sanayisinin adının duyurulması için canla başla mücadele eden bir gazeteci olarak bu söylentilerin en çok rahatsız ettiği kişiyim.

Nitekim adı geçen birçok firmayı yakından tanıyorum. Bilançolarını biliyorum. Sahiplerinin malvarlıklarını biliyorum. Düşmez kalkmaz bir Allah. Lakin mevcut durumda hiç birinin sıkıntıya girme ihtimali yok. İnanın bu şehrin yarısını satın alacak güçte ve çaptalar…

*** *** ***

Önceki gün İş Bankası Bölge Müdürü değerli dostumuz Azer Serkan Başak ile de aynı konuyu konuştuk. O da bir bankacı olarak rakamlara hakim ve birçok firmanın mahremini biliyor. Aynı şeyi söyledi. “Konuşulanların gerçekle alakası yok. Bahsi geçen firmalarımızın durumu ‘taş’ gibi maşallah” dedi.

Konya gibi bir şehre, Konya’nın insanına hiç yakışmıyor iftira ve dedikodu yaymak. Allah aşkına tanımadığınız kişi, ne iş bile yaptığını bilmediğiniz firmalar hakkında yorum yapmayın…

ADAY ADAYLARI…

Yerel seçim yaklaşıyor. Haliyle ilçe belediye başkanlığı için aday adayı isimler de gündeme gelmeye başladı. Bu yıl pek aday adaylarını yazasım yok. Nitekim birçoğu dostumuz. O yüzden hayırlı olanın seçilmesi için dua ediyoruz sadece. Lakin Seydişehir’den heyecanlandıran bir isim geldi. Memleketim olduğu ve ilçeyi çok iyi tanıdığım için yazmak istedim. Değerli insan Ramazan Türkoğlu Seydişehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığı başvurusunu yaptı. Kendisi genç, donanımlı, sicili temiz bir isim. Siyasi ve Sivil Toplum tecrübesi hatırı sayılır seviyede. Göreve geldiği takdirde başarılı olacağına inandığım, hizmet noktasında gerekli gayreti göstereceğine kefil olduğum bir isim. Partiye de oy getirme noktasında doğru aday olur. AK Parti teşkilatları muhakkak üzerinde duracaktır Ramazan Türkoğlu isminin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Çiçekçi Arşivi