Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Kılıçarslan Meydanı’na Altın Dokunuş

Konya Büyükşehir Belediye binasının yıkım sürecinden başladıktan sonra belediye birimleri şehirdeki çeşitli yerlere dağılmıştı. Özellikle Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda daha önceden restore edilen tarihi evlere çeşitli daire başkanlıkları gelmişti.

Eski SGK binası, Hava Hastanesi, MKM derken birimler birbirinden oldukça uzaklaşmıştı.

Yapılan son planlamalar dâhilinde Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ’nin büyük bölümü eski SGK-Hava Hastanesi aksında birleşmiş oldu.

Vatandaşlar artık hizmetlerin büyük bölümünü bu binalardan halledecek.

Şartlar gereği biraz zaman alsa da doğru olan buydu. Eski SGK Binasının sağlamlık testinden geçtiği sırada öğrenmiştim, belki 50 sene daha hizmet edebilecek düzeyde idi.

Yeni bina yapılana kadar Büyükşehir yerini buldu. Bu durumdan hem çalışanlar hem de vatandaşlar gayet memnun. Öncesindeki dağınıklık sona erdi.

Gelelim asıl mevzuya…

Malumunuz üzere eski rektörlük binası uzun süredir taş bina adıyla tadilatta. Burası Konya’ya yakışan düzeyde bir başkanlık ve ağırlama ofisi olacak.

Etrafındaki fazlalıkları attığımız zaman Karatay Medresesi ve Payitaht binası ile meydan bütünleşecek.

Yeri gelmişken onu da söyleyeyim. Payitaht binasına yeni süreçte Selçuklu Müzesi yapılması planlanıyor.

Zafer’deki yoğunluğu restore edilen evlerden başlayarak Kılıçarslan Meydanı, Karatay Medresesi, Taş Bina ve oradan Rampalı civarına kadar uzanan tam bir yürüyüş güzergâhı oluşacak. Kılıçarslan Meydanı’nı daha da hareketlendirmek için buradaki yapılara kafe ve restoranlar açılması düşünülüyor. Ayrıca örnek olacak Konya Evi Projesi de yapılacak. Binaların neredeyse tamamı boşaltıldı. Yeni süreçte meydan bambaşka bir hal alacak.

Zafer’in cephesinin baştan sona yenilenmesi şehre bambaşka bir hava kattı. Özellikle dışarıdan gelenler bunu çok daha iyi fark ediyor. Konya Büyükşehir’in yapacağı bu dokunuşlarla şehir meydanı çok daha güzel bir hal alacak.

 

MERKEZE UZAK İLÇELERE DE TAM GAZ HİZMET

Geçen hafta gazeteci arkadaşlar ile Akşehir’den başlatılan Milli Mücadele Günü etkinliklerini katıldık. Milli Savunma Bakanı, Genel Kurmay Başkanı Kuvvet komutanları oradaydı. Özellikle Yunan ile yaşanan gerginliklerin arttığı bu dönemde kararlılık mesajı verildi.

Akşehir belki uzun yıllardır böyle bir programa ev sahipliği yapmamıştı. Özellikle savaş uçaklarımızın yakın uçuşları çok etkileyiciydi.

Akşehir’i ve güzergâhtaki ilçeleri yakinen gördük. Diğerlerini de paylaşımlardan takip ediyoruz. Konya Büyükşehir özellikle ilçe yollarına çok önem veriyor. Birçok caddede asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor. Hakkı teslim edelim. Konya uzun yıllardır vatandaş odaklı hizmet alıyor. Şehir büyüyor gelişiyor…

Başkan Uğur İbrahim Altay ve ekibi bu geleneği devam ettirerek bayrağı daha yukarılara taşımak için gayret gösteriyor. Yolları açık olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Emrullah Nergiz Arşivi