İsmehan Tüfekçi

İsmehan Tüfekçi

İyilik eden iyilik bulur

Merhaba kıymetli okurlarım,

Bugün sizlere iyilik yaparak dünyanın nasıl güzelleşebileceğinden bahsedeceğim. Son yıllarda kişiler üzerindeki egoist ve bencil tavırlar sizinde dikkatini çekmiştir. Çok eskiden böyle değildi, köylü kentliyi, kentli köylüyü dinlerdi. Ancak aradaki makas çok fazla açıldı. İnsanlar artık birbirlerine sürekli yukardan bakar oldu. Şirketinde en ufak bi terfi alan kişi bile saçma sapan triplere girer oldu. Bunun önüne geçmeliyiz. Birbirimize yardım ederek, dayanışma göstererek bu saçma egoları yenebiliriz. Hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz. Yazımı sevdiğim bir hikaye ile bitirmek istiyorum.

"Ormanlar kralı aslan ormanda bir gün avlanmaktan gelmiş, yatmış uyuyormuş. Minik bir fare aslanın üzerinde dolaşmaya başlamış. Aslan sinirlenerek uyanıp fareyi yakalayış. Tam öldüreceği sırada fare yalvarmış:
-Ne olur beni bırak! Gün olur benimde sana bir iyiliğim dokunur, demiş.
Aslan farenin bu sözlerine gülerek:
-Sen küçük bir faresin, bana ne iyiliğin dokunur ki deyip, fareye acımış ve fareyi bırakmış.
Fare sevinerek oradan uzaklaşmış

Aradan zaman geçmiş, Aslan bir gün avcıların kurduğu tuzağa yakalanmış.
Aslan çırpınmış, bağırmış ama tuzaktan bir türlü kurtulamamış. Oradan geçmekte olan minik fare aslanın bu durumunu görmüş. Hemen dişleri ile tuzağın iplerini kemirerek kesmiş. Aslanı tuzaktan kurtarmış.
Fare aslana:
– Beni küçük diye beğenmiyordun. Bak. senin canını kurtardım, demiş.
Aslan, böylece yapılan bir iyiliğin karşılıksız kalmayacağını anlamış"

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmehan Tüfekçi Arşivi