İyi ki Konyaspor

Sanırım ilkokul 3. veya 4. Sınıftaydım. Konyaspor’la tanışmam 1998-1999 yıllarına dayanıyor. O dönemlerde Babam elimden tutmuş, Binkonutlar dolmuşuyla ilk aşkıma doğru yola çıktığımın farkında değilmişim. Dolmuşun içi Yeşil-Beyaz giyinmiş insanlarla dolu. Stadın önüne varmadan büfe önünde indik. Müthiş bir köfte kokusu sarmış etrafı. İtiraf etmeliyim ki, uzun süre sırf o köfte için maçlara gitmiştim. O lezzeti, o kokuyu satırlarımı yazarken bile hissediyorum. Şanslıyım, Çünkü Bu yaşıma kadar Konyaspor’un en parlak dönemlerini görmenin şansını yaşıyorum. Tabi en kötü dönemlerini de gördüğümün de farkındayım.

Her Konyalı gencin olmasa da benim hayalim Konyaspor’da futbol oynayabilmekti. Tembel bir kişiliğim olmasından, idman sevmeyişimden dolayı bu hayali gerçekleştiremedim. Fakat camia da az da olsa söz sahibi olmak benim için çok değerli. Hele hele 100. Yıla dair bir şeyler karalamak hayatımın çok değerli olaylarından biri. Biraz kendimden bahsetmek istedim öncesinde, Konyaspor’la tanışmamızdan bahsetmek istedim. Bir dolmuş yolculuğuyla başlayan bu serüven, Oğluma bir miras olarak kalsın istiyorum.

Çok değerli Futbolcular izledik. Çok değerli teknik direktörlerle çalıştık. Başarılar, Kayıplar, Kupalar…

Yakın tarihlerdeki Cenk-Altan-Zafer üçlüsünü unutulmazdır. Aykut Kocamanlı dönemler unutulmaz. İlhan Palut dönemi keza öyle.  Konyaspor’umuza kim zerre emek verdiyse Allah razı olsun. Kötü günler de yaşadık elbet. Ama her yıkımdan bir şekilde sağ çıkmayı başardık. Küme düştük.. Otobüsümüzü bağladılar… Kayyum ’un kapısından döndük… Bu şehrin duası Konyaspor’un yanında oldu her zaman. İsimlere değinmişken Tevfik Lav, Recep Kum, Muhammet Yürükuslu ve Ahmet Çalık isimlerini de söylemek gerek. İnanıyorum ki Konyaspor’un geldiği konumu onlar da sevinçle ve gururla izliyordur.

Ben 100 yıllık çınarın son çeyreğine şahit oldum.  Alt liglere de düşse bu şahitliğimiz sürecek. Konyaspor sevgisini çevremizde eşimize dostumuza oturduğumuz her yerde aşılamaya çalıştık. Başarı da sağladığımızı düşünüyorum.

100 yıldır var olan Kulübün taraftarı olmaktan gurur duyuyorum. 100 yıllık TEMİZ bir kulübün destekçisi olmaktan gurur duyuyorum.  Adı lekelenmeden 100 yıldır yaşayan bir kulüp Konyaspor.

İyi ki Konyaspor var,

Ve ben iyi ki Konyasporluyum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Efe Şar Arşivi