Düzenli yürüyüş sağlıklı hayatın altın kuralı

Düzenli yürüyüş sağlıklı hayatın altın kuralı

Merhabalar kıymetli dostlarım, yeni haftanın ilk yazısı ile karşınızdayım. Bugün yine size çok sevdiğim ve yaptığı bir konu hakkında yazacağım.

Malumunuz üzere Ekim ayının içindeyiz ve yavaş yavaş ortalarına doğru yaklaşıyoruz. Havalar Eylül aynının sonunda bir anda soğumuştu ama sonrasında yeniden ısındı. Ekim ayının 20'sine kadar da güneşli hava bizlerle olacak. Bildiğiniz üzere zaten eski kışlar yok. Artık Konya'da bile kış ayları oldukça ılık ve kar yağışından mahrum geçiyor maalesef.

Havalar böyle ılıman gittiği sürece de benim en sevdiğim aktivitelerden biri olan yürüyüş yapmak bir hayli güzel oluyor. İş saatiniz durumuna göre Ekim aynında günü her saati yürüyüş yapmak mümkün. Sabah, öğlen ve akşamüstü. Günün her saati parkta yürüyebilirsiniz. Sağlığınız için bunun çok büyük bir önemi var.

Sağlıklı bir yaşamın anahtarı düzenli fiziksel aktiviteden geçiyor. Aktiviteler her yaşa, seviyeye ve koşula göre farklı biçimde gerçekleştirilebiliyor. En kolay yapılabilecek aktivite ise yürüyüş...

Yürüyüş genç ya da yaşlı herkesin şehirde veya doğada kolaylıkla yapabileceği bir egzersiz.

Düzenli yürüyüş, vücudumuzda kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan maddelerin salınımını artırıyor. Bu hem ruhen kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor hem de vücut ağrılarının daha az hissedilmesine yardımcı oluyor.

Uzmanların aktardığına göre; "Günümüzde rehberler sağlıklı kişilerin haftada en az 4-5 gün, yine haftada toplam toplam 150 dakika orta düzeyde fiziksel aktivite yapmanın sağlık için gerekli olduğunu belirtiyor. Tempolu yürüyüş çok sık önerdiğimiz, maliyetsiz ve kolay ulaşılabilen bir aktivite. Bu hesap ile her sağlıklı bireyin haftada 5 kez en az 30 dakika yürüyüş yapmasının bahsettiğimiz birçok hastalıktan korunması amacıyla kritik"

Keyifli haftalar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi