Amilton Minervino da Silva

Süper Lig’de ilk hafta Ankaragücü’ne konuk olan Konyaspor lige gerçekten bir konuk gibi bir misafir gibi başladı. Sezonu diğer takımlara göre nerdeyse 1 ay önceden açan Konyaspor, yeni transferleriyle ilk defa bir resmi maça çıkan Ankaragücüne özellikle ilk 15-20 dakika üstünlük kuramadı. Beklentiler elbette fazla. Takıma güven camiaya güven çok fazla. Bu senenin önemi başarı devamlılığı açısından değerlendirilmesi gerekiyor. İlk devre de kişi kişi değerlendirmek isterdim, fakat iyimser olup futbolcularımızın kafasının Vaduz maçında olduğunu düşünmek istiyorum.  Takıma İnanıyorum inanmak istiyorum, birden fazla kulvarda yarışabilmek de her takımın harcı değil.

İlk devrenin sonunda istatistikler de can sıkıcı. 2 şut atabilmişiz ve isabetsiz şutlar. Ankaragücü daha istekli ve daha atak oynadı, belli ki süper ligi özlemişler. İkinci devre her ne kadar doğru ve yerinde hamleler yapılsa da galibiyet için gol bulamadık. Maçın üstünlüğü 2. Devre bizdeydi fakat yine de kaleyi bulan tek şutumuz yok. Bu takımın ihtiyacı olduğu bölgeler çok net belli. Bunları görmek için bir kaç maç izlemek yeterli.

İlkin günahı olmaz, ama böyle de oyun olmaz. Ligde oynanan bütün maçları takip etmeye çalıştım, Lige takımlar beklediğimden güçlü başladılar, Dikkatli olmak gerek ve

“ÖNLEMLERİ GEÇ KALMADAN ALMAK GEREK.!!”

Yazımla başlığım uyumsuz… Amilton ile Konyaspor uyumsuz…

Galibiyet yazılarıyla bir arada olmak dileğiyle hepinize iyi haftalar diliyorum.

ÇİM MESELESİ !

Şehrimizde neredeyse son 2 senedir geri sayım yaptığımız günleri saatleri hatta saniyeleri saydığımız, çok değerli bir organizasyon herhalde diye düşündüğümüz, fakat başlamaya yakın zamanlarda da şehirde boş bir hava hissettiğimiz olimpiyat oyunları sonunda başladı. Bu boş havayı halk değil idareciler yarattı buna da parantez açalım.  ben kendi hissettiklerimle İslami Dayanışma Oyunlarını yorumlamaya çalıştım. Güzel bir organizasyon olması temennisiyle öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Elimden geldiğince de takip etmeye çalışıyorum. Önemli bir sınavı Konya şehri olarak vereceğiz. Bu sınavın sadece 1 gününde kullanılacak olan Stadyumumuzun çimleri içler acısı… Hem Avrupa’da hem Lig’de yarışacağımız bu sezonda henüz tek maç oynanmışken ve oynanacak o kadar maç varken çimlere bu şekilde zarar verilmesine tahammül edemiyorum. Mutlaka bir çözüm üretilmesi gerek. Kısıtlı kadrosuyla Konyaspor bu sahada eğer sakatlıklar verirse vay halimize… bu sezon eziyet olur bizlere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Efe Şar Arşivi