Sağlıklı bir yaşam mümkün

Sağlıklı bir yaşam mümkün

Merhabalar kıymetli dostlarım, bugün sizlere yine önemli bir konu hakkında cümleler kuracağım. Sağlık. Bu dünyadaki bizim için en ama en önemli olan konudur sağlığımız. Sağlık olmadan hayat olmaz. Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Önce kendimize ve sağlığımıza dikkat edeceğiz, özen göstereceğiz sonrasında hayatın içinde kendimize yer bulacağız.

Son dönemde çevremde çok fazla görüyorum. Obez insan sayısında bir artış var. Belki sizlerde bunun farkındasınızdır. Kilo almak, insanın bu hayattaki yaşam kalitesini kısıtlayan bir durumdur. Fazla kilolu olmak sizi sosyal hayattan soğuttuğu gibi iş hayatınızda da size büyük bir engel olabilir.

Sağlıklı bir hayat sürmek için yaşam boyunca sağlık ve iyilik halini geliştiren davranışlar kazanmalı ve bunları devam ettirmeliyiz.

Sağlıklı bir vücut ağırlığını korumak için dengeli ve sağlıklı bir diyetle kalori alımını kontrol altında tutmak önemli.

Uyku da bir diğer önemli unsur. Günde 7-9 saat arasında düzenli uyku almanın vücudun dinlenmesi ve yenilenmesi için gerekli.

Sağlıklı bir yaşam tarzı düzenlemesi yapmak için zararlı alışkanlıklardan uzak durmak da bir o kadar şart.

Alkol tüketimini sınırlamak veya tamamen bırakmak karaciğer, kalp ve diğer organlar için kesinlikle faydalıdır. Başka bir madde ise sigaradan uzak durmak. Çünkü sigara kullanımı akciğer kanseri, kalp hastalığı ve diğer birçok sağlık sorununa yol açıyor. Bu nedenle sigara kullanmamak ve sigarayı bırakmak sağlıklı yaşam için önemli bir basamak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi