Mutlu Bayramlar

Mutlu Bayramlar

Merhabalar kıymetli okurlarım yarın Ramazan Bayramını kutlayacağız. Tüm okurlarımızın bayramlarını kutluyorum.

Bugün yazımda biraz eski bayramlardan söz etmek istiyorum. Elbette nerede o eski bayramlar diye kafa ağrıtmayacağım ama elbette yitip giden geleneklerden ve birliktelikten söz edeceğim.

Çocukluğumda yaşadıgım eski bayramları özlüyorum. Belki de yaşım büyükdükçe böyle hissediyorum bilmiyorum ancak bundan 20 yıl önceki hislerimi hissetmediğim kesin.

Bunun en büyük sorunun Bayramların birer tatil projesi haline gelmesinden kaynaklanıyor. Bayram tatilerini uzatalım ve bunu tatil fırsatı olarak insanlara satalım diye yeni nesil bi süreç var. Ramazan ve Kurban Bayramları bunlara ayak durulmaya çalışılan basit olaylar değildir.

Bu bayramlar islam camiasının birlik ve bütünlüğüne vurgu yapılan birer dini bayramdır. Bu bayramları 3 gece 4 günlük tatil malzemesi yapılması beni çok üzüyor.

Bayramlar geçmişte gerçekten ailelerim birbirleriyle buluşma zamanlarıydı. Kalabalık aile sofralarının olduğu günlerdir. Yeni nesil de bu birlik ve beraberlik maalesef kalmadı.

Kuşak farklılıkları tamamen bunu ortaya koyuyor. Bizler anne ve babalar olarak çocuklarımza, yeğenlerimize bayramları yeni anlatmak zorundayız. Biliyorsunuz ki sorunları çözmek eğitimden başka yol kabul edilemez.

Sizlerden ricam bu yönde konuşur ve eskiden yaşadığımız özlemleri duyguları anlatırsanız mutlaka anlattıklarınızdsn etkileneceklerdir.

Sizlere, ailenize ve sevdiklerinize mutlu bayramlar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi