Bayramda trafiğe dikkat

Bayramda trafiğe dikkat

Merhabalar kıymetli dostlarım. Bildiğiniz üzere yarın 9 günlük Ramazan bayramı tatili başlayacak. Türkiye'de de çok büyük kitleler şehir değiştirecek.

Uzun trafik kuyrukları oluşacak. Yollar kalabalıklaşacak. Bir de oruç tutuyorsanız. Yolculuk daha zor bir hal alabilir.

Hem kendi canınızı hem de trafikteki diğer insanların canlarını riske atacak şekilde araç kullanmamaya özen gösterin. Bayram günü hiç kimsenin yas günü olmasın.

Trafiğin cesareti ya da büyüklüğü olmaz. Yorgun ve uykulu hissediyorsanız gideceğiniz yere 10 saat sonra gidin. Geceyi uyuyarak geçirin ve sonrasında yola çıkın. Kimsenin canına kastetmeye kimsenin hakkı yok. O yüzden sizlerden ricam lütfen yolculuk yaparken kurallara uyun.

Son dönemde Türkiye'deki sosyal çürümüşlüğün en büyük yankıları trafikte gerçekleşiyor. Yol verme kavgalarına tutuşmayın. Büyüklük göstermek mütevazılık göstermedir. Saygılı olmak sizi asla küçültmez sizi daha da yüceltir.

Aracınızda eşiniz, çocuğunuz aileniz varsa bu tür kavgalara sebebiyet vermeyin ve içinde de olmayın. Bırakın yol verin. 10 saniyede vereceğiniz karar sizi ve ailenizi hayattan koparmasın. Bu şekilde davranan ruh hastaları maalesef aramızda var. Lütfen bunlara uymayın, aldırış etmeyin.

Bir diğer konu ise bayram sohbetlerinin en önemli konusu Yerel Seçimler olacaktır. Sizlerden rica bu konuşma ve sohbetleriniz kavga boyutuna dönüşmemesi.

Eşiniz ve dostlarınız ile anlamsız şeyler üzerine kavga etmeyin. Seçim olmuş bitmiş, kazanan kazanmış, kaybeden kaybetmiş. Sizler kendi sosyal hayatınıza bakın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi