Avcılık caniliktir

Avcılık caniliktir

Merhabalar kıymetli dostlarım,

Bayram tatilini bitirdik ve işlerimizin başına döndük. Oldukça keyifli ve eğlenceli bir tatil geçirdim, umarım sizlerde bu şekilde bir tatil geçirmişsinizdir. Baharın gelişiyle beraber bayramı kutlamak, sevdiklerimizle bir ve beraberce vakit geçirmek beni çok mutlu etti.

Bugün size yine kendim için çok değerli bulduğum ve eminim sizlerin de bu noktada en az benim kadar duyarlı olduğunu düşündüğüm bir konu hakkında yazı yazacağım.

Avcılık. Avcılık, ilk insanların hayatta kalması için milattan yıllar önce var olan bir düzen. Ancak günümüzde bu düzenin devamını yalnızca hayvanların devam ettirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Dünya üzerinde bir hayvan popülasyonu var. Bunun ilelebet sürmesi için elbette aslanın geyiği yemesi lazım. Bu doğanın kanunu buna herhangi bir itirazım yok.

Ancak benim itirazım eline tüfek, silah alıp da ormanda av peşine çıkan canilere. Bu canilere para cezası değil daha ağır cezalar verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sen, hayvanı doğa hayatından ayırıyorsan aynı şekilde bunu cezası da senin sosyal hayattan ayrılman gerektiğidir.

Doğa avcılığı tam bir katliamdır. İnsanın doğa ve hayvan popülasyonuna müdahale etmeye asla ama asla hakkı yoktur. Bunun için verilen para cezalarının her geçen gün daha da arttırılması gerektiğini düşünmekle birlikte en ağır cezanın hapis cezası olduğunu düşünüyorum.

Avcılık bir katliamdır. Bu noktada düşüncelerim net. Bunu göze alanlar, avlanmak isteyenler de bazı cezaları göze alarak bu işe kalkışmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şule GÜMRAH Arşivi