Konyaspor - Sivasspor lig rekabetinde 30.randevu

Konyaspor - Sivasspor lig rekabetinde 30.randevu
 Muhabir
Konyaspor, yarın oynayacağı Sivasspor ile Süper Lig tarihinde 30.kez karşı karşıya gelecek.

Tümosan Konyaspor ile EMS Yapı Sivasspor, yarın yapacakları karşılaşmayla birlikte Süper Lig’de 30. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında 2005-2006 sezonunda başlayan lig rekabetinde daha önce oynanan 29 karşılaşmada Sivasspor’un 12, Konyaspor’un ise 8 galibiyeti bulunuyor. 9 mücadelede ise taraflar eşitliği bozamadı. Bu maçlarda Konyaspor 29 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesindeki de 30 gole engel olamadı. Sezonun ilk devresinde Konya’da oynanan karşılaşmayı Sivasspor 1-0 kazanmayı başarmıştı. Geçen sezon Sivas’ta oynanan mücadeleyi ise kırmızı-beyazlı takım, 1-0’lık skorla kazandı.

Son 10 yılda tek galibiyet var

Temsilcimiz, rakibi karşısında son 11 Süper Lig maçında sadece bir kez kazanabildi. Bu süreçteki tek galibiyet Ağustos 2021’de 1-0’lık skorla geldi. Konyaspor, söz konusu maçta deplasmanda Sivasspor’u Sokol Cikalleshi’nin golüyle 1-0 mağlup etmişti. Konya’da oynanan son 6 lig maçında da konuk ekip kaybetmedi. Anadolu Kartalı, rakibi karşısındaki en farklı galibiyetini 2017-2018 sezonunda aldı. Sergen Yalçın yönetiminde kümede kalma savaşı veren Konyaspor, 8 Nisan 2018 tarihinde rakibini taraftarının önünde 5-0 mağlup etmiş ve lig tarihindeki en farklı galibiyetlerinden birine imza atmıştı.

Bu sezon Türkiye Kupası son 16 turunda iki takım Sivas'ta karşı karşıya gelmişti. Karşılaşmayı temsilcimiz 109.dakikada Ahmet Oğuz'un golüyle 1-0 kazanmış ve adını çeyrek finale yazdırmıştı.