Yumurta kabuğu 1 kutu deterjana bede çıktı! Temizlik daha önce bu kadar kolay olmadı

Yumurta kabuğu 1 kutu deterjana bede çıktı! Temizlik daha önce bu kadar kolay olmadı
Yumurta kabuğuyla evde temizlik yapmanın yolu

Evde temizlik yaparken doğal ve çevre dostu malzemeler kullanmak, hem bütçenize hem de sağlığınıza olumlu etkiler yapabilir. Yumurta kabuğu, ev temizliği için oldukça etkili bir malzeme olabilir. İçeriğindeki asit sayesinde zorlu lekelerle başa çıkmanıza yardımcı olur ve temizlik işlerinizi kolaylaştırabilir.

Yumurta kabuğunu temizlik için nasıl kullanabileceğinizi merak ediyorsanız, işte size birkaç öneri:

Yumurta kabuğuyla lekelerle başa çıkabilirsiniz. Evde temizlik yaparken deterjanları kullanmak istemiyorsanız yumurta kabuğu ilginç ve pratik bir çözüm olabilir. Çünkü yumurta kabuğu içeriğindeki asit tüm lekelere düşman. Bunun dışında yumurta kabuğunu başka şekilde de kullanabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

YUMURTA KABUĞU LEKELER İÇİN NASIL KULLANILIR?

Mutfakta kullanılan bez havluların lekeleri bazen ne yapsanız çıkmaz. Bir file içerisine limon ve yumurta kabuğu koyun. Bir kaba bu fileyi yerleştirin. Üzerine lekeli havluyu örtün ve kaynar su dökün. Limonla yumurta kabuğundaki asit ve kalsiyum lekeleri yok edecektir.

GÜZELLİK MASKESİ YAPABİLİRSİNİZ

Yumurta kabuğu maskesi için önce yumurta kabuklarını yıkayın. Ardından sirkeli su ile yarım saat kaynatın ve durulayın. Kabukları fırın tepsisine yerleştirin ve 180 derecede 20 dakika fırınlayın. Sonrasında blenderdan geçirerek maske olarak da kullanabilirsiniz.

Kaynak: aksam.com.tr

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi