Fenerbahçe Beko 6.kez Euroleague Final-Four'da

Fenerbahçe Beko 6.kez Euroleague Final-Four'da
Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, EuroLeague play-off serisi beşinci maçında deplasmanda Monaco’yu 80-79 mağlup ederek adını Final-Four’a yazdırdı.

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, EuroLeague play-off serisi beşinci maçında deplasmanda Monaco’yu 80-79 mağlup ederek adını Final-Four’a yazdırdı.

Karşılaşmaya iyi savunma yaparak başlayan Fenerbahçe Beko, Motley ve Hayes'in basketleriyle öne geçti. İlk çeyrekte son beş dakikaya temsilcimizin 6-5'lik üstünlüğü ile girildi. Karşılıklı basketlerle geçen son dakikalarda üstünlüğü eline geçiren Monaco ilk çeyreği 15-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrek Monaco'nun sayılarıyla başladı. Temsilcimiz, Tarık ve Sestina'nın peş peşe attığı üçlüklerle farkı 1 sayıya kadar indirdi. Kalan dakikalarda Guduric, Sestina ve Wilbekin'in kritik basketleriyle oyuna tututan sarı-lacivertliler devre arasına 40-35 geride girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk beş dakikalık bölümünde Monaco'da Motiejunas'ın sayılarına temsilcimiz Motley, Pierre ve Calathes'in sayılarıyla karşılık verdi. Hayes'in üçlüğüyle uzun bir aranın ardından 48-47'lik skorla üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe Beko ardından Monaco'nun üst üste bulduğu 5 sayıya engel olamadı. Çeyreğin kalan dakikalarında Tarık'ın muhteşem performansıyla bir kez daha öne geçen Fenerbahçe Beko son çeyreğe 56-55 üstün girdi.

Kıran kırana geçen son çeyrekte son dakikaya girilirken Fenerbahçe Beko, Wilbekin'in üçlüğüyle 70-68 öne geçti. Ardından Okoba durumu 70-70'e getirdi. Temsilcimizin top kaybının ardından ev sahibi takım son şutta isabet bulamadı ve karşılaşma uzatmaya gitti.

Sarı-lacivertliler Calathes'in bitime 19 saniye kala attığı üçlükle maçı 80-79 kazanarak Final Four biletini aldı.

Fenerbahçe Beko Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek Final Four'da Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos'un rakibi oldu.

5 yıllık hasret bitti

Daha önce Final Four'da 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 yıllarında üst üste beş kez sahne alan Fenerbahçe Beko, 2017'de şampiyonluğa ulaşmıştı. Sarı-lacivertliler, Zeljko Obradovic'ten sonra Final Four'a uzak kalmıştı.

Kaynak:Konya'nın Sesi