Müjde Verildi! Konya’da Siber Güvenlik ve Savunma Sanayiye Yeni Beyinler Yetiştirilecek!

Müjde Verildi! Konya’da Siber Güvenlik ve Savunma Sanayiye Yeni Beyinler Yetiştirilecek!
 Muhabir
Üniversite adaylarının YKS tercih dönemi başladı. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Mehmet Özçelik, tercih sürecindeki öğrencilere müjdeyi verdi. KTO’ya 4 yeni bölüm geliyor. İşte detaylar…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanan tercih kılavuzu öğrencilerin erişimine açılmıştı. 25 Temmuz’da başlayan tercih süreci 2 Ağustos’ta tamamlanacak. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Mehmet Özçelik, tercih kılavuzunda yer almayan ancak uzun araştırmalar sonucu hazırlıklarını tamamladıkları 4 bölümün ek tercih döneminde kılavuza ekleneceğini duyurdu.

dsc-0107.jpg

KURUL KARARIYLA ADI DEĞİŞTİ!

Tercih kılavuzunu inceleyen öğrencilerin Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı kararla bazı bölümlerin adının değiştiğini göreceklerini belirten Özçelik, “Üniversite olarak bu yıl yeni açılan bir bölümümüz yok. Eski adı Adalet Meslek Yüksekokulu olan ve Meslek Yüksekokulumuzda verilen Adalet programımız vardı ama Türkiye'de bu yıl Yükseköğretim Kurulu’nun aldığı bir kararla adalet programlarının adı Mahkeme Büro Hizmetleri olarak değiştirildi. Doğal olarak öğrencilerimiz üniversitemizin Adalet bölümüne taban puanıyla kılavuza baktıklarında bu programı yeni bir program olarak görecekler. Aslında bir nevi Adalet programının devamı niteliğinde bir bölüm olacak” dedi.

dsc-0120.jpg

EK YERLEŞTİRME DÖNEMİNE YETİŞEBİLİR!

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin bu yıl yeni bir program ile üniversite adaylarının karşısına çıkamadıklarını ancak ek tercih dönemine yetişmesi planlanan içerisinde Savunma Sanayi ve Siber Güvenliğe hizmet eden 4 bölüm olduğunun altını çizen Özçelik, “Bölüm ihtiyaçlarının farkındayız. Bu konularda tek başımıza karar verici olamıyoruz. Çünkü biz yeni bir bölüm ve programları açarken sektörle istişare eden, ülkenin ihtiyaçları dâhilinde hareket etmeye çalışan bir üniversiteyiz. Onayını aldığımız bazı bölümlerimiz var ama bu sınav dönemine yetişmedi belki ek yerleştirme döneminde olabilir. Bölümlerimiz “Dijital Fabrika Teknolojileri”, “Silah Sanayii Teknikerliği”, “e-ticaret ve Pazarlama” ve “Bilişim Güvenliği Teknolojisi” olarak öne çıkıyor. Bölümlerimiz biraz daha ülke ihtiyaçları ekseninde çevrelendi. Bölümler hazır ama bu tercih döneminde şu anda öğrenci alamıyoruz. Belki ek yerleştirme döneminde alabiliriz ama orada da bir belirsizlik var” ifadelerini kullandı.

-Büşra GÜLTAŞ