Konya'nın bu ilçesinde sofrada kaşık yasak!

Konya'nın bu ilçesinde sofrada kaşık yasak!
 İnternet Editörü
Konya'nın özellikle düğün sofralarının vazgeçilmezi olan düğün pilavı o ilçede kaşıksız yeniyor! Bu gelenek başka yerde yok! İşte detaylar...

Konya sofralarının vazgeçilmezi olan düğün pilavı geleneği asırlardır sürüyor. Ancak Ahırlı ilçesinde düğün pilavı kaşıksız yeniyor!

12049501-814469352009943-136836327723893204-n-792094.jpg

Ahırlı'da düğün pilavı yer sofralarında ikram edilirken bu ilçede yaşayan ev hanımı Nermin Erkan ise, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

1717680245-1.jpg

Erkan, düğün pilavını en eski şekliyle yaptıklarını söyleyerek, "Eskinin düğün pilavını biz şimdi de yapıyoruz. Göreneğimiz devam ediyor. Kazanlarla bulgur pilavlarımız etimiz yapılır. Büyük sinilere dökülür. Yanına yufkalarımızı, soğanımızı koyarız. Kaşık koymayız ama. Pilav yemek isteyen yufkaya alıp yer" diye anlattı.

Konya'nın en lezzetli düğün yemeği olmayı başaran bu tarif düğünler dışında da yapılmaya devam ediyor. Düğünde, sünnette ve çeşitli yemekli davetlerde en sık tercih edilen yemeklerden biri olan düğün pilavı, kalabalık sofralarda lezzetli yemekler sunmak isteyen herkesin ilk tercihi oluyor.

Malzemelerden başlıcaları şunlardır:

• 1 kg dana kuşbaşı,
• 2 yemek kaşığı tereyağı,
• 2 su bardağı bulgur,
• 1 su bardağı et suyu,
• 1 su bardağı su,
• 1 tatlı kaşığı tuz,
• 2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

Tencereye aldığınız etleri suyu çekene kadar kavurun. Ardından etlerin seviyesine kadar sıcak su ekleyerek kaynatın ve kaynadıktan sonra altını kısın. Etler yumuşadıktan ve suyunu çektikten sonra tereyağı ve tuz ekleyip bir süre kavurun. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı koyun ve bulguru yağda çevirin. Et suyu ve normal su ilave ettikten sonra kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişmesini bekleyin. Suyunu çektikten sonra 15- 20 dakika kapağın altına kağıt havlu sererek dinlendirin. Servis etmeden önce biraz karıştırdıktan sonra üzerine pişen etleri ilave ederek servis edin. Yanında şebit yufka ve ayran ikram etmeyi ihmal etmeyin.