Konya’nın Meşhur Yemeği MasterChef'te yapılacak! Fırın Kebabı nasıl yapılır?

Konya’nın Meşhur Yemeği MasterChef'te yapılacak! Fırın Kebabı nasıl yapılır?
 Muhabir
MasterChef Türkiye’nin bugün yayınlanacak olan bölümde takım oyunu yemeklerinden biri de Konya’nın eşsiz mutfağından biri oldu. İşte takım oyununda yapılacak olan yemek ve tarifi…

Kırmızı ve mavi takımın kıyasıya mücadele ettiği dokunulmazlık ödülünde 7 bölge 7 kebap yarışmasında İç Anadolu Bölgesi’ni temsilen Konya’nın Fırın Kebabı’nın yanı sıra, Marmara Bölgesi’nden Sakızlı Kebap, Karadeniz Bölgesi’nden Tokat Kebabı, Doğu Anadolu Bölgesi’nden Tencere Kebabı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Simit Kebabı, Akdeniz Bölgesi’nden Kağıt Kebabı ve Ege Bölgesi’nden Manisa Kebabı dokunulmazlık oyununun yemeği olacak.

ekran-goruntusu-2024-08-13-151405.png

KONYA’NIN MEŞHUR FIRIN KEBABI NASIL YAPILIR

  • İç yağı doğrayın ve düdüklü tencereye yerleştirin.
  • İç yağının üzerine kemikli eti de ilave edin.
  • Etin üzerine tuz serpiştirdikten sonra kalan iç yağını da ilave edin.
  • Tencereyi ocağın en küçük bölmesine alın ve kısık ateşte yaklaşık 3 saat kadar pişirin.
  • Yumuşak bir kıvama gelen eti servis tabağına alın. Üzerine sevdiğiniz baharatları ekleyin.
  • Fırın kebabı tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    firin-kebabi2-001.jpg

FIRIN KEBABI YAPARKEN PÜF NOKTALAR

  • Fırın kebabı yapımında mutlaka iç yağ kullanılmalıdır. İsteğe göre az miktarda kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.
  • Kebabın lezzetli olması için, etin üzerine su eklemeyin.
  • Etlerin suyunu salıp çekmesi için kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Hızlı pişirirseniz, aynı sonucu elde edemeyebilirsiniz.
  • Her etin pişme süresi farklıdır. Bu yüzden eti pişirirken ara sıra kontrol etmeye özen gösterin.
  • Eti pişirdikten sonra üzerine ekmek dilimleri ekleyerek de servis edebilirsiniz.

ekran-goruntusu-2024-08-13-151756.png