Konyalıların Yeni Tercihi: Tur Tatilleri

Konyalıların Yeni Tercihi: Tur Tatilleri
 Muhabir
Yılın en çok beklenen yaz tatili döneminin gelmesiyle birlikte Konyalılar tatil planlarını oluşturmaya başladı. Peki Konyalıların bu sene en çok tercih ettiği tatil beldeleri nereler? İşte detaylar..

Yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmek isteyen Konyalılar tatil turlarına yoğun ilgi gösteriyor. Turlar rehber eşliğinde yaz tatilinde yeni yerler keşfetmek ve farklı kültürleri deneyimlemek isteyenler için keyifli bir tatil imkanı sunuyor. Pınar Tur sahibi Oktay Altay turla ilgili merak edilenleri Konya’nın Sesi Gazetesine anlattı.

whatsapp-image-2024-07-23-at-17-37-11-001.jpeg

KONYALILARIN TERCİHİ BU YIL EGE TURU

Konyalıların Antalya turlarından sıkılıp bu yıl daha çok Ege turlarına katılım sağladığını ifade eden Pınar Tur sahibi Oktay Altay, “Konya bu yıl daha çok Ege turlarını tercih ediyor. Yazın da gelmesiyle birlikte kültür turizmi yerini deniz turizmine bıraktı. Denize uzak olduğumuz için yazı deniz tatilinde geçirmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla oluyor. Antik kentler tarihi geziler bir o kadar keyifli iken yazın gelmesiyle birlikte Konyalıların tercihi deniz kum güneş tatilinden yana oluyor. Ege’de koylar, bot ve yüzme turları daha ön planda. Egenin Koyları diye adlandırılan turlarımız var. 2 gece 3 gün şeklinde turlarımız var. Şu an en popüler tur zaten Ege’nin Koyları turu oluyor. Onun haricinde Çeşme, Alaçatı’da tercih edilenler arasında bulunuyor” dedi.

konyalarin-yeni-tercihi-tur-tatilleri-1-001.jpeg

GÜNÜBİRLİK VE KONAKLAMALI TURLAR

Günübirlik ve konaklamalı tur seçenekleri hakkında bilgi veren Oktay Altay, “Bu durum kişinin maddi ve manevi durumuna göre değişiklik gösteriyor. Bazıları günübirlik bir değişiklik olsun gibi düşünerek katılım sağlıyor. Vakti olan kişi de uzun bir tatil isteyerek konaklamalı kalmayı tercih ediyor. Maddi ve tercih açısından kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. İki türlü seçeneklerimiz müşterilerimiz için mevcut. Günübirlik turlarda yaza özel turlardan Alanya Jeep Safari, Dolusu Aquapark popüler turlardan. Onun dışında deniz kum güneş yerine doğasever müşterilerimize de Yedigöller Gölcük Maşukiye ve Sapanca turlarına katılım oldukça yüksek oluyor. Bol lokasyon gezilen turlardan birisi. Konaklamalı olarak 3 Ege turumuz var. Bir tanesi Kuzey Ege Bozcaada-Ayvalık-Cunda, Egenin Koyları Dalyan-Fethiye-Ölüdeniz-İztuzu Plajı arası bol yüzmeli olan turumuz ve son olarak Butik Ege Turu Çeşme-Alaçatı-Ilıca Plajı şeklinde 1 gece 2 gün, hafta sonunu değerlendirmek isteyen müşterilerimiz için mevcut” sözlerini ekledi.

konyalarin-yeni-tercihi-tur-tatilleri-1.jpg

AVANTAJLI TATİL: TUR TATİLİ

Turların oldukça avantajlı olduğunu belirten Oktay Altay, “Turlarda zamandan tasarruf ediyoruz. Normalde kişi tatile gitmek istediğinde nerede kalacağı, ne yiyeceği ve nereyi gezeceği konusunda arayışı varken turlarda her şey müşteri memnuniyetine yönelik düzenli bir şekilde ilerliyor. Maddi açıdan ise otel, ulaşım, yeme içme faaliyetlerinde grup halinde satışlar aldığımız için müşteriye uygun fiyata sunabiliyoruz. Tur tatili yapmayı müşterilerimize hem maddi açıdan hem de tatili plan programla uğraşmadan keyifle vakit geçirebilmek amacıyla tercih etmelerini öneriyorum” dedi. •Buse Aşçı

konyalarin-yeni-tercihi-tur-tatilleri-3-001.jpeg